Kde najít uniklé informace a témata, o kterých se nemluví?

Datum publikování na HitPrace.cz: 17. 3. 2021
Kde najít uniklé informace a témata, o kterých se nemluví?

Je tolik informací, které by měla veřejnost znát, ale jen velmi malé procento z nich se dostane na povrch. V současné době internetu by mnoho lidí řeklo, že je snad nemožné něco utajit, ale opak je pravdou. Komerční média tu nejsou od odhalování důležitých věcí, ale od toho, aby měla peníze za sledovanost a reklamy.

Kdy jsme mohli naposledy vidět informace o to, že jsou politici často jen loutkami velkých a nadnárodních společností? Kolikrát denně ukazují ve zprávách, že kácí lesy a zakládají požáry, aby mohly velké společnosti využívat plochu pro pěstování plodin? Nemluví se o rozšiřujícím se otrokářství, jak se na trhu obchoduje s orgány ani o tom, co všechno se děje s penězi, které se daňovým poplatníkům berou z kapes. Je nespočet témat, která si zaslouží pozornost, ale jen mizerně málo z nich se řeší. To ovšem neznamená, že by se o takových informacích mlčelo. Říká se, že žijeme ve svobodném světě, kde je ve většině zemí demokracie. Když však napíšete svůj osobní názor například na sociální sítě, snadno můžete být v hledáčku policie. Kde je tedy svoboda?

Kde hledat důležité informace

Na internetu je možné nalézt portály, které se zveřejňování utajených informací aktivně věnovaly nebo věnují. Mezi jedny z nejznámějších patří portál WikiLeaks, který založil Julian Assange a o kterém byl dokonce natočen film. Ten se stal velmi kontroverzním jeho zakladatel se díky portálu stal trestně stíhaným. Mezi další skvělé zdroje informací patří zejména portál Leakshare.org. Jeho cílem nejsou ani tak utajené informace jako zejména témata, která si zaslouží veřejný zájem. Upozorňuje často na převratné technologie, objevy a ukazuje možnosti řešení mnoha problémů. Mnoho lidí žije v informační bublině a sledování takových webů je cestou ven z takovém bubliny. Věděli jste například že trh se zbožím ovládá 10 největších společností? To je jednou z mnoha informací, které většina lidí nezná.

O důležitých tématech je třeba mluvit a sdílet je

Je mnoho informací, které mohou zcela změnit váš pohled na současný svět. Sledováním a sdílením důležitých informací můžete snadno pomoci k tomu, aby se důležitá témata řešila veřejně a dostala tak tolik prostoru, kolik si zaslouží. Každý den pomáhá veřejná diskuze odkrýt mnoho problémů, které se díky běžným lidem řeší. Když se však důležité věci neřeší a nemluví se o nich, je nemožné, aby se vyřešily. Každý může najít cestu k důležitým informacím, jen třeba se odtrhnout od hlavního proudu informací a začít věnovat pozornost i tomu, co se děje na pozadí.

Autor: Článek zpracovala společnost Makawiel Publishing s.r.o., specialista na copywriting a kvalitní SEO služby.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Martina Novotná
Copywriterka specializující se na témata spojená s pracovním trhem a personalistikou. Pro pracovní portál HitPrace.cz píše články již od roku 2017.