Zorientujte se v cloudových službách díky certifikacím Microsoft

Datum publikování na HitPrace.cz: 30. 3. 2022

Lubomír Ošmera – CyberSecurity, Microsoft Cloud lektor a konzultant 

Získání certifikace Microsoft má kromě další kolonky v životopise především praktickou hodnotu. Pomáhá uživatelům orientovat se v cloudových službách a jejich různých řešení. O přínosech MS kurzů a o kybernetické bezpečnosti jsme hovořili s Lubomírem Ošmerou, certifikovaným specialistou a konzultantem společnosti Microsoft, který je držitelem licence pro Microsoft Azure administrátory a disponuje certifikacemi (MCT, MCSE). 

Jak jste se dostal ke školení IT kurzů a jaká je vaše specializace? 

Už na střední škole mě bavilo předávat informace ostatním. Jako první jsem začal doučovat spolužáky převážně matematiku. Mimo to jsem také rád pomáhal známým vytvářet přehledné tabulky v MS Excel. Postupem času, když jsem se v rámci své praxe certifikoval u Microsoftu, tak mě napadlo tyto dvě oblíbené činnosti (učení a IT) spojit dohromady. Aktuálně vyváženě kombinuji výuku IT kurzů a práci na projektech. Co se týče mé specializace, tak se zabývám technologiemi Microsoftu v oblastech on-premises infrastruktury, cloudu a bezpečnosti. 

Jaký je váš oblíbený MS kurz? 

Nejraději učím kurzy z oblasti bezpečnosti, v níž mohu předat nejvíce zkušeností. Poměrně ze široka a komplexně se bezpečností zabývá SC-900: Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals. Ten je vhodný i pro začátečníky v oblasti bezpečnosti, jelikož vysvětlí bezpečnostní strategii pro hybridní prostředí, popíše nejdůležitější koncepty a pilíře bezpečnosti a následně jej aplikuje v prostředí Microsoft prostřednictvím pomocí jednotlivých bezpečnostních nástrojů.


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR