Co obnáší pracovat jako bookmaker?

Datum publikování na HitPrace.cz: 15. 3. 2022
Co obnáší pracovat jako bookmaker?
Foto: ©stockfoto-graf/Fotky&Foto

Pohybujete-li se v sázkařském světě v pozici tipéra, tak vás určitě někdy muselo napadnout, jaké by to asi bylo, kdybyste stáli na opačné straně barikády a byli to naopak vy, kdo vytváří kurzy pro sázkaře. O práci bookmakera však nemusí jevit zájem pouze aktivní sázkaři, jde totiž o velice zajímavé povolání, které přilákává i analyticky smýšlející lidi z jiných odvětví.

A právě práce jakožto bookmaker bude obsahem následujícího článku, kde se dozvíte, pro koho je tato práce nejideálnější, kde se o ni ucházet a co všechno obnáší.

Jaké jsou nároky na bookmakera? Co všechno by měl umět?

Hned na úvod bude nejlepší si ujasnit, jaké lidi sázkové kanceláře hledají právě na tento post, díky čemuž budete moci lépe usoudit, zdali by vás takováto práce bavila, či naopak nikoliv. Dvěmi nejzákladnějšími dovednostmi, jimiž by měl být vybaven každý správný bookmaker, jsou rozhodně vytříbené matematické schopnosti a všeobecný přehled ve sportu. Zkrátka sportem musíte žít a rozumět mu. Vítaným bonusem je i zájem o kurzové sázení, byť podmínkou není, rádi vás zaškolí.

Naopak bezpodmínečné je analytické myšlení, bez něj práce bookmakera dělat nejde. Je tedy potřeba umět číst data, a že jich na vás čeká opravdu hromada, a umět je správně vyhodnocovat. S tím souvisí i další vlastnosti v podobě důslednosti a pečlivosti, jimiž by též měl být vhodný kandidát na bookmakera vybaven. Stejně tak se neobejdete bez spolehlivosti a v současné době rovněž bez znalosti anglického jazyka.

Máte všechny tyto znalosti a dovednosti, a dokážete je prodat při pohovoru? Tak věřte tomu, že lépe se připravit na pohovor nešlo, tato práce může být vaše.

Důležitou a dosud nezodpovězenou otázkou ale zůstává to, kde si ale práci bookmakera vůbec obstarat? Zkuste se podívat kupříkladu na volné pozice na jobs.tipsport.cz, kde jsou pravidelně vypisovány pracovní nabídky nejenom pro bookmakery.

Jak vypadá běžný pracovní den bookmakera?

Pakliže stále váháte, jestli by práce bookmakera pro vás mohla být tím pravým ořechovým, nebo naopak noční můrou, tak nejlépe to zjistíte, když vám nastíníme, jak vypadá běžný pracovní den bookmakera. Co tedy obsahuje práce bookmakera?

Jádrem pracovní náplně vždycky bude to, že vytváříte kurzy na sázky, ať už ty předzápasové či LIVE. Stejně tak na starosti budete mít samotné vytváření a vypisování sázkových příležitostí. Do pole působnosti bookmakerů patří samozřejmě i úpravy sázkových příležitostí. V případě nutnosti je tedy budete muset změnit v reakci na nově vzniklou situaci, případně úplně pozastavit.

Nemusíte mít ale strach, že byste měli na starosti úplně všechno, pozice bookmakera bývají úzce zaměřené, kupříkladu se můžete stát bookmakerem čistě pouze pro live sázky.

Navíc pozice bookmakera je díky moderním technologiím diametrálně odlišná, než tomu bylo před pár desítkami let. Dnes bookmakeři nejsou na svou práci sami, naopak mohou využívat propracované interní systémy sázkových kanceláří, případně i jiné užitečné analytické nástroje, jež jim umožní snáze tvořit kurzy. To nicméně neznamená, že by tato práce byla lehčí, jenom je kladen důraz na něco jiného než v minulosti - konkrétně na rychlost, preciznost a bezchybnost.

Práce u ověřené sázkovky s licencí je lepší. Proč?

Pracovat v kvalitní sázkové kanceláři, ideálně v jedné z těch nejlepších, ať už je to Tipsport, Fortuna nebo u dalších vysoce hodnocených společností je snem mnoha fanoušků sportu a kurzových sázek. A navíc práce pro právě tyto ověřené sázkovky dává největší smysl, neboť u nich máte garantováno, že budete moci svou práci odvádět skutečně dobře a poctivě.

Zapomeňte tedy na pouhé robotické opisování kurzů od konkurence, byť částečné inspiraci se samozřejmě nevyhnete, a na jiné praktiky pohybující se na hraně morálky a dobrých mravů. Naopak tyto sázkové kanceláře vám dají možnost stát se bookmakerem v pravém slova smyslu.

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.