5 běžných důvodů ke změně kariéry

Datum publikování na HitPrace.cz: 13. 7. 2021
5 běžných důvodů ke změně kariéry

V životě každého z nás občas přijdou chvíle, kdy se zastavíme a řekneme si, zda naše kariéra, pracovní nasazení opravdu směřujte tam, kam jsme si vysnili. Je opravdu naše úsilí adekvátně ohodnoceno? Naplňuje nás pracovní naplň. O změně práce čas od času uvažuje každý z nás. Existuje několik impulsů, které nás donutí tento zásadní krok ve svém životě udělat.

Plat

Nejčastějším důvodem ke změně kariéry jsou peníze. Finančně lákavé pracovní nabídce lze jen těžko odolat, zejména v případě, kdy máte rodinu, platíte hypotéku a chcete si pořídit pár nadstandardních věcí, například luxusní rodinnou dovolenou.

Posun v kariéře

Odborníci, profesionálové ve svém oboru mají touhu se ve své kariéře posouvat. Typickým příkladem jsou manažeři. Získávají znalosti a zkušenosti a touží být ve vyšším managementu.

V menších firmách není často takový posun možný. Zaseknutí v kariéře řeší změnou pracoviště, kde je více příležitostí ke kariérnímu růstu.

Špatné vztahy s vedením

Můžete mít skvělou práci, dobře ohodnocenou, ale pokud vám šéf šlape na paty a chce po vás často nesmysly, ztrací všechny pozitiva na významu.

Nedostatek uznání, nízká kompenzace a minimální výhody jsou klíčové faktory spojené se špatným vedením a jsou také důvodem ke změně kariéry.

Více flexibility

Volná pracovní doba již dávno není jen vzácným benefitem, ale stále častějším standardem. Možnost přizpůsobit pracovní čas rodině, koníčkům, počasí je pro stále více lidí důležitější než peníze nebo kariérní růst.

Změna životních cílů

Možná jste se dříve nesmyslně honili za kariérou, shromažďovali peníze, které nepotřebujete a pak přišel zlom, kdy zjistíte, že jsou na světě i důležitější věci. Ochrana přírody, pomoc nemocným nebo znevýhodněným lidem či dětem – je toho mnoho, kde se můžete realizovat.








HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Martina Novotná
Copywriterka specializující se na témata spojená s pracovním trhem a personalistikou. Pro pracovní portál HitPrace.cz píše články již od roku 2017.