Mýty, které kolují o práci z domova

Datum publikování na HitPrace.cz: 26. 5. 2021
Mýty, které kolují o práci z domova

V poslední době práce z domova přestala být benefitem a stala se standardem. Navzdory tomu stále o práci z domova kolují různé mýty, kterým lidé věří.

Při práci z domova jste méně produktivní

Lidé často mají představu, že při home office, práce probíhá u televize nebo u vaření oběda, ale není tomu tak. Někteří lidé nad sebou nepotřebují přísného šéfa, aby podávali 100% pracovní výkon. Pracovníci vědí, co je jejich úkolem a kdy má být dokončený a nezáleží na tom, zda sedí v kanceláři nebo doma.

Potřebujete speciální vybavení

Není potřeba žádné speciální vybavení. Drtivá většina používá běžné stolní počítače nebo notebooky, které má doma téměř každý.

Někdy používají speciální aplikace nebo programy, ale primárně jim stačí pouze kvalitní připojení k internetu.

Nejsou ve spojení s ostatními

Samozřejmě se nepotkávají se spolupracovníky každý den u automatu s kávou, ale rozhodně to neznamená, že jsou nedosažitelní.

Pokud chce zaměstnanec při práci z domova obstát, je se svými kolegy a nadřízenými v pravidelném kontaktu a sdílí s nimi své pracovní plány.

Každý miluje (nebo nenávidí) práci z domova

I když má práce z domova mnoho výhod, není vhodná pro každého. Někteří o ni dokonce nestojí.

Někteří potřebují každodenní kontakt s kolegy a mít nad sebou šéfa.

Práce v pyžamu

Jedním u největších mýtů je, že doma pracovníci zůstávají v pyžamu a často pracují z postele. Ve skutečnosti většina z nich má ráno stejně běžné, jako ostatní pracující. Nasnídají se, převléknout a usednou k pracovnímu stolu. Mají běžný pracovní den.

Není to skutečná práce

Práce z domova je velmi pestrá, od menších pracovních výkonů, až po vysoce výkonné pozice. I práce z domova může být na plný úvazek se všemi benefity, podobně jako v kanceláři.

Nikdy nepoznáte své kolegy

Ačkoli se introverti, pracující z domova, straní ostatních kolegů, je potřeba fungovat pomocí e-mailů, videochatů a zpráv.




HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Martina Novotná
Copywriterka specializující se na témata spojená s pracovním trhem a personalistikou. Pro pracovní portál HitPrace.cz píše články již od roku 2017.