Chcete investovat? Zjistěte, jaké máte možnosti

Datum publikování na HitPrace.cz: 31. 7. 2020
Chcete investovat? Zjistěte, jaké máte možnosti

Nenechte své úspory ležet ladem na spořicím účtu, vydělávat vám mohou hned několik způsoby. Na investování přitom nemusíte být odborníkem. Stačí jen vědět, jak nechat peníze pracovat za vás, aby neztrácely svou hodnotu.


Jakou částku každý měsíc uspoříte nebo investujete samozřejmě záleží na vašich nezbytných nákladech. Ideální ale je dávat si stranou 10–20 % z pravidelného příjmu. I opakovaná měsíční investice v řádech několika stovek korun se vám za rok může příjemně zhodnotit.

Investice do podílových fondů


Podílové fondy jsou mezi začínajícími i ostřílenými investory oblíbeným typem investic. Měsíčně lze tímto způsobem investovat pár stovek i několik desítek tisíc korun. Banky dnes mají širokou nabídku investičních podílových fondů. Snadno tak najdete typ, který padne vašemu rozpočtu na míru. Nemusíte se prakticky o nic starat a v případě, že peníze potřebujete vybrat, je máte k dispozici během několika dnů. Čím déle však fondy držíte, tím zajímavější zhodnocení vám přinesou.

Nemovitosti a pozemky


Byty, domy i pozemky jsou pilířem bohatství spousty lidí. Investice do nemovitostí je vždy zajímavou příležitostí, jak dlouhodobě zhodnotit své úspory. Vstupní náklady se vám vrátí v horizontu několika let a cena nemovitosti stále poroste. Taková investice je sice časově i finančně náročná, na druhou stranu nemovitosti nabízí nejen bezpečné uložení peněz, ale i pravidelný měsíční příjem z nájmu.

Drahé kovy a diamanty


Zlato, platina a diamanty jsou tradičním investičním nástrojem, který vaše úspory spolehlivě ochrání před inflací. Drahé kovy a kameny si dokázaly svou hodnotu udržet i v dobách politických otřesů a světových válek. Investici máte stále na očích, ať už v podobě zlaté cihly, nebo kousku diamantu, a snadno ji směníte zpět na peníze i na druhém konci světa.

Každá investice s sebou nese riziko


Důkladně si prověřte každého prodejce nebo společnost, skrze kterou investujete. Pokud kupujete ušlechtilé kovy nebo diamanty, obezřetnost se vám vyplatí dvojnásob. Ryzost, pravost a potřebné certifikáty si nechte vždy zkontrolovat od nezávislého odborníka.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Dana Grófová
Copywriter
Copywriterka, která má přesah do SEO a psaním se živí od roku 2017. Tvoří srozumitelné a funkční texty, které s lehkostí přizpůsobí potřebám klienta i jeho zákazníků. Kromě těchto témat se věnuje také technologiím a některé její texty najdete na produktvdetailu.cz.