Pětiměsíční „výběrko“ je pro vás tabu? Tak pozor na výplach žaludku!

Datum publikování na HitPrace.cz: 10. 3. 2020

Výběrové řízení, co trvá 5 měsíců. Noční můra, říkáte? V našem případě je to realita a bude o to podivnější, když vám řeknu, že v oblasti HR se pohybujeme už 16 let a firmy učíme, jak si vytvořit a udržet skvělý, produktivní tým. Podívejte se s námi na detaily tohoto sáhodlouhého „výběrka“ a zjistěte, v čem se výběrové řízení podobá houbaření a proč je někdy dobré si počkat, i když včera bylo pozdě.


Kolegyně se mě zeptala: „Není to divné, že nám to trvá tak dlouho, když to častokrát umíme i za pouhé dva týdny? Patříme mezi ty, kteří to fakt umí, tak proč nám to tentokrát tak trvá?“ A právě to mě inspirovalo k tomuto článku (díky Hani).

JAK TO VYPADALO V PRAXI?


Pojďme se na to podívat přesně tak, jak to bylo. Hledali (a našli) jsme člověka pro naši brněnskou pobočku na pozici asistent/ka obchodu a back office, jehož největší výzvou a náplní práce je plnit našim obchodníkům diáře schůzkami a být pevným bodem a podporou celé brněnské pobočky.


Nejprve se podívejme, jak výběrové řízení vypadalo v datech a číslech.

ČÍSLA:


    Celkem se přihlásilo 595 kandidátů. Nutno podotknout, že inzerát byl netuctový, přímý a velmi otevřený.

    178 jich vyplnilo naše dotazníky, které využíváme kvůli rychlosti zachycení opravdu zajímavých kandidátů a zefektivnění výběrka.

    21 jich postoupilo na pohovor. Jejich profil a potenciál odpovídal nejlépe požadavkům pracovní pozice. Zaměřovali jsme se na schopnost podávat stabilní výsledky, bystrost a osobnostní předpoklady.

    7 kandidátů absolvovalo „ochutnávku“ v podobě zkušebního dne.

    3 kandidáti prošli do finále, kde absolvovali pohovor s ředitelkou společnosti (tedy se mnou). I když „mám lidi“ na nábor, cítím plnou zodpovědnost za to, koho do týmu přijmeme.

    Až třetí kandidátka „prošla“.



Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR