S obědy jsme výrazně spokojenější, ve srovnání s časy „před revolucí“ chválí 60 % strávníků lepší výběr a kvalitu
Češi si rychle zvykli na „porevoluční“ svobodnější výběr, bohatší fresh obědy i kvalitnější suroviny. Vyplývá to z exkluzivního průzkumu veřejného mínění společnosti Sodexo „30 let obědové revoluce,“ který se zaměřil na rozdíly ve stravování v práci před rokem 1989 a dnes. Čeští strávníci pozitivně hodnotí současnou vyšší kvalitu obědů, víc jím chutnají, jsou zdravější a oceňují i důslednější hygienu. Naopak s nostalgií vzpomínají na lepší ceny předrevolučních obědů, poctivější receptury a celkově na víc času na to zajít si pravidelně na oběd.
Změna na talíři? Jak v čem (obecně k lepšímu)
Jak vyplynulo z exkluzivního průzkumu společnosti Sodexo, který mapoval rozdíly ve stravování v práci před rokem 1989 a dnes, až 2/3 českých strávníků mimořádně pozitivně hodnotí porevoluční éru – a to jednak v souvislosti s lepší možností výběru (61 %) i celkovou spokojeností s nabídkou pracovních obědů (60 %). Pokud jde o konkrétní kvalitativní změny a parametry, Češi současné obědy hodnotí jako kvalitnější (24 %), zdravější (23 %), chutnají jim více (21 %) a 1/5 strávníků oceňuje i důslednější hygienu.