Práce lidí v euforii

Datum publikování na HitPrace.cz: 23. 6. 2019

Začátkem června (2. 6. 2019) hrála zápas naše mladá tenistka Markéta Vondroušová s Lotyškou Sevastovovou na Roland Garros. Porazila ji hladce ve dvou setech 6:2, 6:0. Na tom nemusí být na první pohled nic zajímavého, prostě se jí povedl zápas a my jsme za to rádi. Ono je tam však jedno velké ALE, které mi přijde velmi důležité pro jakoukoliv práci. To ALE se netýká pouze sportu ale života obecně. Jsou totiž aktivity, které nám nedělají radost, ale nějak je zvládáme. A pak jsou věci, které nás těší, baví, které nám naopak radost dělají. S tím určitě bude každý souhlasit. No a právě s tím druhým přístupem souvisí zmíněný tenisový zápas.

Naprosto nečekané výsledky

V roce 1980 vyhrálo USA olympijské hry v ledním hokeji, které se konaly v Lake Placid. USA tedy byly domácím týmem a hlavně i jasným outsiderem. V roce 1998 vyhrála česká hokejová reprezentace olympijské hry v Naganu. Celý svět byl v šoku. V lednu 2019 hrála Karolína Plíšková tenisový zápas se Serenou Williamsovou. Ta vedla 5:1 ve třetím setu a podávala na vítězství. Výsledek? Nakonec prohrála Serena třetí set a tím pádem tedy i celý zápas 5:7. Karolína vyhrála 6 her v řadě…

Zmínil jsem sport, protože informace jsou dobře dostupné a dohledatelné všem. A ve sportu je mimořádně dobře vidět, jak můžete vyhrát, přestože jste na odpis, přestože to nikdo nečeká. Ale jak je to možné? Co je tím faktorem, který umožnil USA, ČR, Karolíně Plíškové i zmíněné Markétě Vondroušové dotáhnout své snažení do úspěšného konce? Co to způsobuje?


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR