Nestihli jste nástup do zimního semestru? Studovat můžete začít i v únoru

Datum publikování na HitPrace.cz: 23. 10. 2023
Nestihli jste nástup do zimního semestru? Studovat můžete začít i v únoru

Bakalářské nebo navazující magisterské studium standardně začíná na vysokých školách od září zimním semestrem. Jsou však školy, které vám umožní začít i od letního semestru, tedy od února. Jednou z nich je například Panevropská univerzita, k jejímuž studiu se můžete přihlásit od 1. 11. 2023 do 29. 2. 2024, a začít tak studovat s předstihem.

Škola s více než 21letou tradicí

Panevropská univerzita rozhodně není žádnou novou vysokou školou – pochlubit se může více než 21letou tradicí a přihlásit se zde můžete jak k bakalářskému studiu, tak k navazujícímu magisterskému i doktorskému studiu. Vybrat si pak můžete z nejrůznějších studijních oborů, ať už jde o ty klasické zahrnující například Cestovní ruch a turismus, Řízení lidských zdrojů či Lokální a globální ekonomiku, tak i těch méně obvyklých, které ale zaručují dobré profesní uplatnění – zde můžete zvolit například studijní program Provoz a řízení letecké dopravy, nebo specializaci na bezpilotní systémy – drony.

Ani navazující magisterské studium není problém

Stejné studijní programy, které nabízí bakalářské studium, pak najdete i u navazujícího magisterského studia. Velkou výhodou je pak to, že se vám během studia dostane nejen teoretických znalostí, ale i praktických dovedností díky odborníkům z podnikové praxe i státní správy. Praktické zkušenosti vás následně odliší od jiných studentů studujících na školách zaměřených pouze na teorii a pomohou vám bez problémů se v budoucnu uplatnit v profesním životě.

I když jste nestihli nástup do zimního semestru, není důvod k obavám. Existují vysoké školy, jako je Panevropská univerzita, které vám umožní začít studovat i v únoru. Tato škola, s více než 21letou tradicí, nabízí širokou škálu studijních oborů pro bakalářské, magisterské i doktorské studium.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.