Nejlepší organizační schopnosti, které personalisté hledají a jak je rozvíjet

Datum publikování na HitPrace.cz: 10. 3. 2023
Nejlepší organizační schopnosti, které personalisté hledají a jak je rozvíjet

Doba je stále hektičtější a více stresující, proto jsou mnohdy upřednostňováni lidé s dobrými organizačními schopnostmi.

Silné organizační schopnosti vás odliší od davu ze všech správných důvodů. Pokud je dokážete vhodně demonstrovat ve svém životopise a ve scénáři pohovoru, postavíte se do přední pozice. Jakmile náborový manažer rozpozná, že máte tyto dovednosti, určitě vaše jméno posune na první místo v seznamu kandidátů.

Komunikace

Komunikace je jednou z hlavních dovedností lidí, které potřebujete. Zatímco někteří lidé jsou přirozenými komunikátory, pro jiné je obtížné vyjádřit svůj názor a pochopit ostatní. Pokud spadáte do druhé kategorie, je důležité pracovat na této sadě dovedností.

Není to jen o tom, co říkáte vy nebo ostatní. Možná jste slyšeli často citovanou statistiku, že více než 50 % komunikace je neverbální. To je pravda. Způsob, jakým se nesete, vaše řeč těla, vaše výrazy obličeje a váš tón hlasu – to vše hraje svou roli ve zprávě, kterou předáváte. Práce na každé oblasti vaší komunikace vám může pomoci lépe porozumět lidem, pracovat s nimi a organizovat si společné úkoly.

Rozhodování

Zarazíte se, když stojíte před velkým rozhodnutím? Pokud jste při rozhodování pomalí, mohlo by být těžké pokračovat vpřed. Jak říká staré přísloví, existuje více než jeden způsob, jak stáhnout kočku z kůže. Totéž platí, pokud jde o rozhodování, jak splnit určitý úkol. Můžete mít před sebou mnoho možností.

Sebemotivace

Zvažte, co vás motivuje k tvrdé práci. Možná zjistíte, že je to něco tak jednoduchého, jako je uspokojení z dobře vykonané práce. Na druhou stranu někteří lidé nacházejí motivaci tím, že si dávají odměny. Ať už se stane cokoliv, co vás udrží na správné cestě, můžete to využít k tomu, abyste během pracovního dne udělali více věcí.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Martina Novotná
Copywriterka specializující se na témata spojená s pracovním trhem a personalistikou. Pro pracovní portál HitPrace.cz píše články již od roku 2017.