Jak se obléknout na pracovní pohovor? Podívejte se na některé nápady na outfity pro ženy

Datum publikování na HitPrace.cz: 27. 1. 2023
Jak se obléknout na pracovní pohovor? Podívejte se na některé nápady na outfity pro ženy

Jestliže hledáte práci nebo naopak práci zprostředkováváte, měly byste se na to i vhodně obléknout. Na následujících řádcích vám tak povíme, jaké dámské oděvy na pracovní pohovor zvolit, abychom byly elegantní a zároveň trendy. Čtěte a nechte se inspirovat s námi.

Jaké oblečení zvolit na pracovní pohovor?

Dámský kostýmek

Skvělou volbou je dámský kostýmek. Barvy kostýmku by měly být decentní. Dobrým řešením jsou např. kostýmky pro ženy v černém nebo v bílém provedení. Černá a bílá jsou totiž barvy elegantní a univerzální. Dámský kostýmek se může skládat ze saka a kalhot nebo z halenky a ze sukně. Výběr tak záleží jen na vás a na vašem jedinečném vkusu.

Šaty

Na pracoviště se výborně hodí i šaty. Zvolit můžete stylové kousky s rafinovanými průstřihy, ale i pletené modely. Ženy si pak oblíbily i módní šaty s třpytivými prvky. Ty totiž snadno sladí se svými zlatými nebo se stříbrnými šperky. K takto postavenému outfitu se pak hodí i psaníčko nebo kabelka s lesklým řetízkem. Díky zlatým a stříbrným odleskům na pracovním pohovoru zazáříte!

Sukně

Na pracovní pohovor se hodí také sukně. Vsadit můžete na delší sukně ke kolenům či pod kolena. V letošní sezóně se těší velké oblíbenosti plisované a trapézové kousky. In však budete i v tzv. pouzdrové sukni. Do té pak můžete zakasat i volnější business halenku. Sukně volte ty s vysokým pasem. Opticky prodlouží vaši postavu.

Outfit s džíny a s blejzrem

Pokud se chystáte na pohovor, který se bude týkat sportovního prostředí, můžete si za jistých okolností obléci i módní džíny s vysokým pasem a k tomu přidat blejzr dámský se vzory. K riflím můžete obléci i vzdušnou halenku nebo elegantní polo triko s límečkem.

Jakou obuv a módní doplňky zvolit k jednotlivým modelům oblečení?

Aby byl náš outfit vyšperkovaný do posledního drobného detailu, měly bychom k oblečení zvolit i vhodnou obuv. K šatům a k sukním můžete volit boty s uzavřenou špičkou. Díky tomu bude váš outfit působit seriózně a zároveň elegantně. Vhodné jsou nejrůznější modely polobotek. Volit můžete i kousky na různě vysokých podpatcích. Ale pozor! V obuvi na podpatcích musíte umět chodit. Jinak nedocílíte kýženého efektu. Jestliže si nejste na vysokých jehlách jisté, můžete vsadit na lodičky s nižším podpatkem nebo na boty na platformě. Tzv. boty na klínku nabízí ženám více stability a poskytnou jim tak vysokou míru komfortu za každé situace. Na pohovor do sportovního prostředí pak můžete k oblečení nazout i pohodlné sneakersy. Volte však raději decentní kousky bez potisků. Co se týče módních doplňků, vsaďte na kožené elegantní kabelky. Do internetových prohlížečů zadejte např. slovní spojení: koupit Pinko kabelka a vybírejte si z trendy kousků.

Jaké barvy, vzory a motivy by mělo mít naše trendy oblečení na pracovní pohovor?

Pokud chcete být na pracovním pohovoru trendy, vybírejte si oblečení a doplňky v aktuálních módních barvách. V letošní sezóně budou hrát prim ty přírodní a pastelové. Tmavě modré, pistáciové i krémové oděvy tak budou skvělou volbou. Vedle nešlápnete ani s černou nebo s bílou klasikou. Zaměříme-li se na vzory a motivy, budou v kurzu ty květinové a zvířecí. K oděvům se vzory a s motivy pak na pohovor vždy přidejte jen minimalistické doplňky v jednobarevném provedení. Jak říká známé módní pravidlo, méně znamená mnohdy více.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.