Kde a jak koupit Solana (SOL) v České republice?

Datum publikování na HitPrace.cz: 17. 1. 2023
Kde a jak koupit Solana (SOL) v České republice?

Solana (SOL) byla spuštěna v roce 2017 a rychle se stala základem pro tisíce decentralizovaných finančních aplikací. Její nativní mince SOL podporuje transakce na blockchainu Solana a slouží jako lákavý cíl pro investory.

Blockchain Solana používá mechanismus konsensu „Proof of History“, který je výrazně rychlejší a škálovatelnější než algoritmy používané v Bitcoinu, Ethereu a dalších široce používaných blockchainech.

Protože konsensus PoH je tak rychlý, společnost Solana nepovažovala za nutné podporovat výkon pomocí shardingu a dalších řešení škálovatelnosti na 2. vrstvě. Hlavní řetězec udržuje jediný stav po celém světě, což zjednodušuje vývoj a zvyšuje bezpečnost blockchainu pro aplikace a uživatele.

Díky své efektivitě a podpoře pokročilých vývojových nástrojů se Solana stala konkurencí Etherea jako platformy pro aplikace založené na blockchainu. Solana je silná zejména v oblasti decentralizovaných financí neboli DeFi.

Díky tomu se Solana stala atraktivní pro investory, zejména pro ty, kteří věří, že technologie blockchain bude hrát klíčovou technickou roli v ekosystému Web3. 

Přinášíme vám stručný přehled a několik tipů o tom, kde a jak koupit kryptoměnu Solana (SOL).

Kde koupit krypto Solana (SOL)

O webové stránky a krypto platformy, které chtějí Solanu prodat kupujícím, není nouze. Bohužel právě velké množství platforem způsobuje, že výběr stránky je jedním z nejtěžších úkolů, když se snažíte zjistit, jak krypto Solana koupit.

Většina burz, včetně decentralizovaných burz neboli DEXů, které si v poslední době získaly tolik pozornosti v kryptoměnové komunitě, se zaměřuje na stejné, relativně malé publikum zkušených kryptografických expertů, kteří si pohodlně vyberou peněženku, zajistí hexadecimální kryptografické klíče a přímo komunikují s blockchainem.

Postupem času se o nákup SOL a dalších kryptoměn poprvé zajímá stále více lidí. Platformy určené pouze pro odborníky neposkytují bezpečnost, pomoc ani nástroje, které by takovému uživateli pomohly uspět. Jsou z velké části zaměřeny na potřeby absolventů informatiky a odborníků na blockchain. Jsou skvělým řešením pro digitální insidery.

Pro většinu uživatelů to není nejlepší odpověď na otázku, kde koupit krypto Solana. Pokud neovládáte Python jako svůj rodný jazyk, bude lepší, když si vytvoříte účet na depozitní krypto platformě, jako je Kriptomat. 

Správcovské platformy se snadno používají. Poskytují aktuální obchodní cenu kryptoměny Solana a možnost provést nákup. Pokud jste ve světě blockchainu nováčkem a rádi byste si koupili mince SOL, Kriptomat je skvělou volbou.

Rychle zjistíte, že vytvoření účtu je o něco složitější než nastavení uživatelského jména a hesla. Jedním ze způsobů, jak poznáte, že pracujete s renomovanou krypto burzou, je, že bude vyžadovat ověření vaší totožnosti předložením naskenované kopie vašeho vládou vydaného pasu nebo jiného průkazu totožnosti. Tyto „Know Your Customer“ (KYC) předpisy vyžaduje každá společnost, která dodržuje ustanovení EU o boji proti praní špinavých peněz (GDPR). 

Ověření totožnosti může na některých stránkách trvat i několik dní. Na Kriptomatu lze jednoduché postupy KYC dokončit během několika málo minut.

Nejprve zadáte svou adresu a nahrajete sken nebo fotografii pasu (v některých zemích i řidičského průkazu) s vysokým rozlišením. Kriptomat vás provede vytvořením selfie –⁠ vaší fotografie, která odpovídá fotografii na vašem průkazu totožnosti vydaném vládoun. Ve většině případů je totožnost ověřena během několika minut.

Jak koupit krypto Solana

Jakmile si vytvoříte a ověříte svůj účet, můžete se při nákupu SOL soustředit na další kroky.

Nejrychlejší a nejjednodušší způsob nákupu kryptoměny Solana (SOL) je použít kartu Visa nebo Mastercard. V nabídce vyberte možnost Koupit a postupujte podle pokynů –⁠ SOL si můžete zakoupit během několika sekund a přidat do své peněženky Kriptomat.

Pokud si přejete, můžete své investiční prostředky převést na Kriptomat bankovním převodem nebo pomocí služby převodu hotovosti, jako je Skrill nebo Neteller. Kriptomat přijímá vklady ve více než tuctu nejrozšířenějších evropských měn. Jakmile se váš vklad objeví na vašem účtu, můžete postupovat podle nabídek a provést nákup.

To je vše, co potřebujete vědět. Nyní jste odborníkem na umění nakupovat SOL. 

Nejdůležitějším rozhodnutím, které učiníte, je výběr místa nákupu Solany. Při hodnocení krypto platforem nezapomeňte vzít v úvahu licencování a regulaci, bezpečnostní certifikaci, investiční nástroje, snadnost použití a zákaznickou podporu.

Při nákupu SOL online nedostanete žádné fyzické mince Solana. Zakoupené mince jsou převedeny na vaši elektronickou adresu v blockchainu. Kriptomat se stará o všechny detaily šifrování veřejným klíčem, aby bylo zajištěno, že vaše kryptoměny budou převedeny okamžitě a zůstanou v bezpečí.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.