5 důvodů, proč byste měli investovat do kvalitních stock fotografií

Datum publikování na HitPrace.cz: 30. 9. 2022
5 důvodů, proč byste měli investovat do kvalitních stock fotografií

Ve světě online obsahu, který je plný obrázků, může vysoce kvalitní obrázek váš článek ovlivnit nebo zničit. Zajímavá, dobře navržená fotografie upoutá pozornost čtenáře, udrží ho v pozornosti a přiblíží vaše sdělení způsobem, který samotná slova nedokážou. Bohužel, stockové fotografie mohou působit jako nekonečná díra na nic. Mezi nízkým rozlišením, neinspirovanými pózami a lacinými pozadími je těžké najít stock fotografie, u kterých se nebudete kroutit. Investice do kvalitních snímků je však jednou z nejlepších investic, které můžete jako spisovatel udělat. Kvalitní stock fotografie mají cenu zlata, protože vám pomohou navázat kontakt s publikem na vizuální úrovni. Z dlouhodobého hlediska vám také ušetří čas a peníze. Zde je pět důvodů, proč investice do kvalitních stock fotografií prospěje vašemu podnikání:

Dobrá fotografie vám ušetří čas a energii

Pokud vás nepřesvědčil první důvod, nevíme, co vás přesvědčí. Když použijete kvalitní snímek, nemusíte trávit hodiny jeho úpravami, aby vypadal reprezentativně. Na co myslíte, že budete mít více času? Psát více obsahu, upravovat články nebo se soustředit na rozvoj svého podnikání. Díky kvalitním obrázkům budete mít více času na věci, na kterých záleží, jako je vytváření nového obsahu, navazování kontaktů s partnery značky a šíření svého jména. Nemůžete však jen tak jít a koupit jakoukoli fotografii. Musíte se ujistit, že obrázek má licenci Creative Commons, která vám umožňuje jeho volné použití. Jinak je to nelegální a může vás to dostat do velkých problémů. Nikdy byste neměli používat obrázek, na který nemáte práva.

Kvalitní fotografie přiláká více čtenářů

Ošklivý obrázek může být stejně dobře odbočkou. Čtenáři jsou vizuální bytosti a někdy i několik drobných detailů může rozhodnout o tom, zda zůstanou, nebo odejdou. Pokud si chcete udržet stávající čtenáře a přilákat nové, musíte začít investovat do kvalitních obrázků. I když máte omezený rozpočet, existuje spousta webových stránek se zásobami, které nabízejí levné nebo dokonce bezplatné obrázky. Pokud jsou vaše současné obrázky nedostatečné, máte velkou šanci, že ztratíte čtenáře ještě předtím, než dočtou první odstavec. Je důležité si uvědomit, že pozornost vašich čtenářů je krátká a pokud je nezaujmete, odejdou. Kvalitní obrázek vám pomůže upoutat pozornost čtenářů a udržet je u článku.

Kvalitní obrázek zvýší hodnotu vašeho blogu pro SEO.

Kvalitní obrázek vám také pomůže zlepšit hodnocení SEO. Pokud použijete fotografii z webových stránek, jako je Pixabay nebo Fotolia, nemá žádnou hodnotu pro SEO. Když však použijete vlastní obrázek, pomůže to vašemu SEO hodnocení. Čím více relevantních klíčových slov na stránce máte, tím vyšší bude hodnocení vaší stránky. Dobré skóre SEO vám pomůže oslovit více lidí a rozšířit vaše podnikání. Když použijete vlastní obrázek, můžete k němu také přidat alt tagy a přidat další klíčová slova. Nemusíte být profesionální fotograf, abyste vytvořili obrázek s velkou hodnotou SEO. S dnešními pokročilými nástroji pro úpravy je kvalitní obrázek jednodušší než kdy dříve. Stačí najít fotografii s licencí Creative Commons a upravit ji pomocí nástroje, jako je Canva nebo Adobe Spark. Pokud nemáte dovednosti pro úpravu obrázku, můžete si najmout editora obrázků na volné noze na webových stránkách, jako je Upwork nebo Fiverr.

Kvalitní obrázky jsou klíčem k reklamním partnerstvím

Kvalitní obrázek vám také pomůže zlepšit hodnocení SEO. Pokud použijete fotografii ze stránek, jako je Pixabay nebo Fotolia, nemá pro SEO žádnou hodnotu. Pokud však použijete vlastní obrázek, pomůže to vašemu hodnocení SEO. Čím více relevantních klíčových slov na stránce máte, tím vyšší pozici bude mít vaše stránka. Dobrá optimalizace SEO vám pomůže oslovit více lidí a rozvíjet vaše podnikání. Pokud použijete vlastní obrázek, můžete k němu také přidat značky alt a přidat další klíčová slova. Nemusíte být profesionální fotograf, abyste vytvořili obrázek s vysokou hodnotou pro SEO. S dnešními pokročilými nástroji pro úpravy je pořízení kvalitního snímku snazší než kdykoli předtím. Stačí najít fotografii s licencí Creative Commons a upravit ji pomocí nástrojů, jako je Canva nebo Adobe Spark, LibreOffice - Impress, Keynote. Můžete také využít online služby, jako je https://cz.depositphotos.com/, kde najdete nástroje, jako je odstranění pozadí fotografie, zvětšení fotografie bez ztráty kvality, a rychle najdete, co potřebujete.

Vysoce kvalitní fotografie vám pomohou budovat vaši značku

Pokud chcete, aby vaše firma vyčnívala z davu, musíte poskytovat vysoce kvalitní produkty a služby. Kvalitní fotografie vám v tom mohou pomoci a zároveň budovat vaši značku. Když někdo poprvé navštíví vaše webové stránky, nic o vás neví. Jediné, co uvidí, je obrázek, který mu poskytnete. Pokud je tento obrázek nekvalitní, možná ani nedočte článek a odejde. Obrázek, který použijete, může ve čtenáři vyvolat pocit nadšení, zájmu nebo dokonce uvolnění. Jaké emoce chcete, aby díky vašemu obrázku cítili, takové budou cítit, když si na vás vzpomenou. Kvalitní obrázek vám může pomoci budovat vaši značku. Můžete také použít obrázek s logem, který čtenářům pomůže spojit si vaši společnost s pozitivním pocitem.

Podtrženo a sečteno

Stock fotografie jsou nezbytnou součástí marketingové strategie obsahu každého blogera. Mnoho blogerů však nevěnuje dostatek času nebo energie hledání kvalitních obrázků. Pokud se snažíte najít vhodné obrázky pro své blogové příspěvky, možná byste měli zvážit investici do vysoce kvalitních stock fotografií. Vysoce kvalitní obrázek může vaši marketingovou strategii změnit nebo zničit. Díky němu může být váš obsah poutavější a pomůže vám budovat značku. Dobrý obrázek vám také pomůže ušetřit čas a energii. Pokud se snažíte najít dokonalý obrázek pro svůj příspěvek na blogu, možná budete chtít zvážit investici do kvalitních obrázků z webových stránek se stock obrázky.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.