Je půjčka online bezpečná?

Datum publikování na HitPrace.cz: 30. 8. 2022
Je půjčka online bezpečná?

Nová doba si žádá nové věci, a tak už nějaký čas můžeme setkat s půjčkami, které lze sjednat online. Avšak internet může být velmi nebezpečné prostředí, což většina z nás ví. Máme se půjčky online obávat, nebo o ni s klidnou hlavou můžeme zažádat?

Na trhu najdeme mnoho nabídek úvěrů online. Spoustu podvodných společností již vymizelo z trhu, setkáme se tedy zejména s bezpečnými nabídkami. I přes to však není zaručené, že na podvodníky nemůžeme narazit. Jak se jim tedy vyhnout?

Jednejte s rozmyslem

Nekalé společnosti cílí na takové zákazníky, kteří se nachází v urgentní situaci, a potřebují tak peníze obdržet okamžitě. Jednají proto unáhleně. Nerozvážnost se ale může ošklivě vymstít. S vysokými úroky a dalšími poplatky či značnými sankcemi za zpoždění splátky, které si takové společnosti účtují, by se nikdo setkat nechtěl. Výběr poctivého poskytovatele byste proto neměli podcenit. Chvilka strpení je maličkost oproti následkům, které by mohly nastat.

Zaměřte se na prověření společnosti

Abyste společnosti nenaletěli, je potřeba si ji důkladně prověřit. Spolehlivým poskytovatelem je ten, který obdržel licenci od České národní banky, za sebou má mnoho zkušeností a spokojených zákazníků. Na webu dobrého poskytovatele nepostrádáme žádné důležité informace a vždy s námi ochotně komunikuje. Nikdy neuzavírejte smlouvu s někým, s kým je složité spojit se nebo po vás chce uhradit určitou částku předem.

Zjistěte si co nejvíc i o produktu

 

Neméně důležité je získat dostatek informací i o samotném produktu. Nevýhodou online úvěrů je, že se poskytovatele na informace nemůžete zeptat bezprostředně. Nebojte se však kontaktovat poskytovatele telefonem nebo prostřednictvím e-mailu. Zjistit si úrok a roční procentní sazbu nákladů je základ. Zajímejte se ale také, jestli lze výši splátky upravit či ji úplně odložit nebo celý závazek splatit dřív.

Jsou moje osobní informace v bezpečí?

Mnoho lidí se také obává, jestli jsou všechna data, která společnosti poskytnou, v bezpečí. Přece jenom jsou takové informace, jako výše platu nebo výdajů, velmi citlivé, zároveň ale pro úvěrovou společnost klíčové. U prověřené firmy se však úniku dat opravdu nemusíte bát. Instituce musí soukromé informace chránit ze zákona. Aby se k údajům nedostala třetí strana, používá moderní šifrování, které zabraňuje kybernetickým útokům.

Zvládnete výpůjčku spolehlivě splácet?

Aby pro vás byla půjčka online opravdu bezpečná, zamyslete se, jestli dokážete každý měsíc bez potíží uhradit splátku. Jestliže nebudete svoje závazky spolehlivě splácet, můžete se snadno dostat do dluhů.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.