Co je infografický životopis?

Datum publikování na HitPrace.cz: 13. 8. 2022
Co je infografický životopis?

Když se vydáte do skutečného světa a hledáte práci, největší výzvou, které čelíte, je to, jak vyniknout.

Ať už pojem „infografika“ znáte nebo ne, je možné, že jste při procházení webu na mnoho z nich narazili. Infografiky většinou využívají společnosti nebo značky, které chtějí zaujmout pozornost svého publika vizuálním marketingem. Infografika, zkratka pro informační grafiku, je grafická nebo vizuální reprezentace dat nebo informací nebo znalostí.

Během posledních několika let se infografika stala účinným marketingovým nástrojem pro podniky všech velikostí.

Obrázky a vizuální prvky upoutají naši pozornost velmi rychle. Je to proto, že lidský mozek je naprogramován tak, aby reagoval na vizuální efekty.

Ale co to vlastně infografický životopis je?

Proměňte svůj životopis na infografiku – a stane se z něj infografika. V infografickém životopisu jsou všechny informace a údaje týkající se vašeho vzdělání, dovedností a zkušeností prezentovány pomocí obrázků i textu.

Vzhledem k tomu, že většina zaměstnavatelů nebo náborových manažerů stěží tráví čas čtením životopisu od začátku do konce, infografický životopis poskytuje uchazečům o zaměstnání vynikající příležitost rychle upoutat jejich pozornost prostřednictvím atraktivního grafického znázornění. Infografický životopis usnadňuje naskenování dokumentu během několika okamžiků a rychlé uchopení podstatných údajů.

Pokud jste se snažili upoutat pozornost zaměstnavatelů svým tradičním životopisem, rozhodně byste měli zvážit infografický životopis.

Infografický životopis vám pomůže

  • Vyčnívat v davu
  • Ukázat své kreativní schopnosti
  • Vyprávět poutavý příběh
  • Vybudovat svou síť

Přestože infografický životopis není úplnou náhradou tradičního životopisu, v mnoha případech může odvést skvělou práci. Váš úspěch s infografickými životopisy závisí na tom, jak atraktivně je navrhnete. Pokud se ucházíte o práci v odvětví, kde je kreativita základní dovedností, může vytvoření infografického životopisu trefit hřebík na hlavičku. I když je obor konzervativní, můžete se rychle odlišit pomocí dobře navrženého infografického životopisu. Neměli byste však používat infografický životopis k zakrytí nějaké ošklivé pravdy, jako je špatná pracovní historie. Skvělá infografika prezentuje všechna podstatná data nebo informace stručným, zajímavým a kreativním způsobem.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Martina Novotná
Copywriterka specializující se na témata spojená s pracovním trhem a personalistikou. Pro pracovní portál HitPrace.cz píše články již od roku 2017.