Personální systém není jen zbytečný luxus. Jak může pomoci vaší společnosti?

Datum publikování na HitPrace.cz: 26. 5. 2022

Online nástroje jsou dnes běžnou a nedílnou součástí našeho života. V některých oblastech se však podvědomě zdráháme využívat pohodlí a všech výhod, které digitální technologie přinášejí. Běžným příkladem je firemní prostředí, zejména personální oddělení. Někdy je za tím přirozený lidský strach z neznámého, pohodlné odmítání změn nebo zcela logické obavy z implementace systému v podniku a migrace velkého objemu dat. 

Digitalizovat? Takhle už dnes otázka nestojí. Také si pohráváte s myšlenkou řídit personální agendu ve vaší firmě digitálně, ale zároveň máte hned spoustu otázek, zda by to vůbec bylo možné? 

Podobné obavy byly na stole i v české neziskové organizaci Czechitas. Nakonec se rozhodli pro „domácí“ česko-slovenský systém Sloneek. „Asi jako před implementací každého nového softwaru před námi stály obavy ohledně uživatelské přístupnosti a ochoty kolegů používat další systém. Velkou výhodu jsme ale našli v ochotě Sloneeka brát v potaz naší zpětnou vazbu a v možnosti implementace našich požadavků,“ říká Head of HR Czechitas Jana Procházková. Vyzdvihla také vysokou intuitivnost celého systému, takže se všichni zaměstnanci se Sloneekem velmi rychle seznámili. 

Online systém nic neváží, ale ty šanony... Šanony naplněné spoustou papírů jsou těžkopádné. Naproti tomu digitální HR systém je na dosah ruky i mimo pracoviště a je ze své podstaty maximálně flexibilní. To se potvrdilo v posledních dvou letech, kdy miliony lidí na celém světě pracovaly převážně ze svých domovů.


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR