Využíváte naplno své internetové bankovnictví?

Datum publikování na HitPrace.cz: 25. 2. 2022
Využíváte naplno své internetové bankovnictví?

Komunikace s bankou má v dnešní době mnoho podob a nabízí nespočet různých možností. Jednou z nich, kterou může využít snad každý, je internetové bankovnictví neboli internetbanking. Zde vás seznámíme s některými jeho funkcemi.

Proč je výhodné ho mít

Internetové bankovnictví je skvělý pomocník pro spravování vašich financí z pohodlí domova. Nejvíce této služby lidé využívají převážně pro správu běžných účtů, podnikatelských účtů, popřípadě i těch spořících.

Jako majitel máte díky této službě přístup ke svému účtu 24 hodin denně. Veškeré své transakce či zjišťování potřebných informací můžete uskutečnit odkudkoliv s kvalitním internetovým připojením.

Co vše umožňuje internetbanking?

Díky internetovému bankovnictví si můžete zadat jednorázové i trvalé příkazy k úhradě, nastavit či zrušit inkaso, ale také požádat o nový úvěr či kreditní kartu. Můžete kdykoliv měnit nastavení svých limitů pro denní, týdenní a měsíční operace na vaší kartě nebo účtu. Máte příležitost nastavit si zasílání výpisů z účtu či upravovat kontaktní informace, a to vše bez nutnosti navštívit pobočku banky osobně.

Skvělé možnosti nabízí rozmanité nástroje pro analýzu vaší finanční situace. Díky těmto funkcionalitám lze velmi efektivně optimalizovat své osobní či rodinné hospodaření.

Kromě svého osobního účtu můžete nahlížet i do dalších produktů, které máte sjednané v rámci dané finanční skupiny. Jednou z nejvíce oblíbených funkcionalit, kterou internetové bankovnictví nabízí, je nakupování na internetu. Díky němu totiž můžete platit online a pořídit si cokoliv, aniž byste museli někam daleko cestovat.

Některé finanční instituce v rámci svých služeb nabízejí i správu investic. V tomto případě se dají nakupovat podílové listy podílových fondů, které má daná instituce ve svém portfoliu.

Toto všechno byly operace takzvaného aktivního internetového bankovnictví, avšak existuje i pouze pasivní forma. Ta umožňuje na váš účet (a další vaše produkty) pouze nahlížet. V pasivní verzi internetového bankovnictví nelze provádět žádné operace s vašimi financemi ani měnit jeho nastavení.

Zabezpečení je na prvním místě

Pokud se rozhodnete si internetové bankovnictví pořídit nebo ho už máte, ujistěte se, že je řádně zabezpečené. Vždy se připojujte pouze za bezpečného internetového připojení a ke všem svým informací si obstarejte silná a těžko prolomitelná hesla. Pokud by se vám totiž někdo dostal k vašemu účtu, může vás pak připravit úplně o všechno.

Plánujte do budoucnosti

Díky internetovému bankovnictví máte skvělou příležitost mít nad svými financemi neustálý přehled a usměrňovat podle toho své budoucí kroky. Pokud byste si náhodou potřebovali své finance doplnit, pomoci vám s tím může půjčka na účet.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.