3 jednoduché způsoby, jak si udržet pozitivní přístup k práci

Datum publikování na HitPrace.cz: 3. 1. 2022
3 jednoduché způsoby, jak si udržet pozitivní přístup k práci

Když si většina lidí představí pozitivní přístup k práci, považují ho současně za pocit štěstí. Ale pozitivní přístup je přece jen něco víc než radost. Negativní postoje podporují strach, zatímco pozitivní postoje působí naopak a podporují nadějnější pohled na život. Pozitivní pohled na život koreluje s lepší psychickou a fyzickou pohodou a může dokonce prodloužit váš život. Pozitivní člověk vidí svůj život jako široký, plný možností. Tento pohled přirozeně vede k tomu, že svůj život žijete způsobem, kdy budete vystaveni novým dovednostem a získáte je. Pokud jde o pracoviště, vaše mentální nastavení hraje roli nejen v tom, jak vás ostatní vnímají, ale také ve vaší spokojenosti a výkonu. Vzhledem k tomu, že mnozí z nás tráví v práci kolem čtyřiceti hodin týdně, můžete vidět hodnotu podpory pozitivního myšlení ve vaší práci. 

Naplňte svou mysl pozitivitou 

Poslouchejte pozitivní hudbu se sluchátky. Poslouchejte povznášející zvukové knihy na disku do práce. Čtěte knihy, které vás povzbudí. Sledujte videa a poslouchejte podcasty, které jsou pozitivní nebo vám pomohou zlepšit dovednosti. Pokud pro vaše tělo platí to, co jíte, vaše mysl je tím, čím ji krmíte. 

Chovejte se příjemně k ostatním lidem 

Být laskavý k ostatním lidem vás dělá šťastnými. Pokud se k ostatním lidem chováte slušně, bude to běžná věc, stane se z toho cyklus štědrosti a štěstí, díky kterému se budete cítit dobře a budou šťastní i lidé kolem vás. Myslete na nejhorší možné negativní pracovní prostředí. Negativita se živí další negativitou. Buďte milí k ostatním lidem a sledujte, jak se vám to vrátí. Pokud je vaše práce obtížná a nemůžete se od ní odpoutat a najít pozitivní přístup k práci samotné je výzvou, buďte laskaví k lidem kolem sebe. 

Nespoléhejte na vnější zdroj pozitivity 

Noste s sebou pozitivní přístup. Přemýšlejte o pozitivním přístupu jako o nástroji pro přežití: noste jej vždy s sebou pro případ nouze. Ať už se spoléháte na frázi, kterou opakujete stále dokola, když jsou časy stresující, nebo máte nějaký jiný trik, který vám pomůže vzkřísit a udržet si pozitivní přístup, vymyslete svůj vlastní způsob, který se nespoléhá na někoho jiného nebo konkrétního člověka.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Martina Novotná
Copywriterka specializující se na témata spojená s pracovním trhem a personalistikou. Pro pracovní portál HitPrace.cz píše články již od roku 2017.