Chyby, které vám brání získat práci

Datum publikování na HitPrace.cz: 1. 1. 2022
Chyby, které vám brání získat práci

Hledání práce nové práce je sice náročné a frustrující, ale na druhou stranu také plné nových příležitostí a nadějí. Pro poctivé uchazeče o zaměstnání není nic povýšenějšího než doporučení, aby si znovu zkontrolovali svůj životopis. Přesto vám kdokoli z náborářů řekne, že je šokující počet životopisů, které obdrží a které jsou buď plné chyb, nebo otevřeně porušují pokyny z nabídky práce. Součástí toho může být nesoulad v radě ohledně životopisu a očekávání náborového pracovníka. 

Běžné chyby v životopisech 

Uvedení neurčitých termínů zaměstnání 

Když náboráři vidí ve vašem životopise data, která nezahrnují měsíce, automaticky předpokládají, že něco není v pořádku. Pokud mají podezření, že skrýváte mezeru v zaměstnání, vezmou to nejhorší a budou vás považovat za nepoctivého. Pokud jsou zaneprázdněni, zahodí životopis do koše, místo aby se zajímali, proč v něm jsou mezery. Používejte chronologický formát s důrazem na výsledky za poslední tři až sedm let. Mnoho kandidátů, zejména těch s mnoha zkušenostmi, je vybízeno k tomu, aby svůj životopis zkrátili na jednu stránku. Většina podrobností však musí být v nedávném časovém rámci. 

Neschopnost identifikovat a odstranit irelevantní pracovní zkušenosti 

Jednou chybou v životopise, kterou mnoho lidí dělá, je, že se cítí povinni zahrnout každou práci, včetně práce na částečný úvazek, kterou měli od vysoké školy. Napsání těchto informací do životopisu informací jako je tato ukazuje lenost a obecný nedostatek porozumění. 

Tučné zvýraznění nesprávných informací 

Nezvýrazňujte společnost, pro kterou jste pracovali, zvýrazněte svou pozici u společnosti. To je to, co hledá personalista nebo náborový manažer. Jedinou výjimkou je, pokud je společnost vysoce rozpoznatelná (Facebook, Google atd.). 

Úspěchy buďte připraveni dokázat 

Pokud se hodláte chlubit zvýšením prodeje nebo zlepšením efektivity procesů, podpořte tato tvrzení reálnými statistikami a vysvětlením toho, jak jste těchto výkonů dosáhli.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Martina Novotná
Copywriterka specializující se na témata spojená s pracovním trhem a personalistikou. Pro pracovní portál HitPrace.cz píše články již od roku 2017.