Firmy přichází o kvalitní kandidáty kvůli zdlouhavým výběrovým procesům

Datum publikování na HitPrace.cz: 24. 11. 2021

Rozhovor s Renatou Hauptfleischovou, Executive Search@Selection Manager společnosti Human Garden s.r.o. Trh práce je v současné době přehřátý a panuje velká neochota měnit svou stávající pozici. Situaci nepomáhá ani častá zatvrzelost firem, které odmítají pozměnit svá očekávání při výběru vhodných uchazečů. Jaké jsou nejčastější problémy v HR a co je klíčem pro spokojenost kandidátů i organizací? 

Renata Hauptfleischová působí ve společnosti Human Garden (HG) již přes šest let. Jejím hlavním zaměřením jsou seniorní pozice z odvětví bankovnictví, IT, e-commerce, obchodu a to nejen v Čechách, ale také v zahraničí. 

Jak jste se dostala k náboru a jak dlouho v tomto oboru působíte? 

Působím v této oblasti celý pracovní život, ačkoli ne úplně programově. Vystudovala jsem podnikový management a jako vedlejší specializaci finanční trhy a bankovnictví na VŠE. V té době mě finance zajímaly a myslela jsem, že se moje kariéra bude ubírat tímto směrem. Nicméně i když svět čísel a logiky je mi blízký a tento základ mi nyní pomáhá dobře pochopit hledané role ve financích, rozhodla jsem se nakonec jít jinou cestou, a to cestou HR. ¨

K životu totiž potřebuji komunikaci, vzájemnou interakci s lidmi, možná i špetku adrenalinu. A abych oblast HR pochopila komplexně, absolvovala jsem ještě postgraduální studium Strategic Human Resources na Sheffield Hallam University. 

Kariéru jsem začínala v klasickém náboru, prošla jsem několik pozic a nakonec jsem se na doporučení dostala do HG. Zde jsem začínala jako konzultant nebo Interim HR manažer ve společnostech našich klientů, když potřebovali něco nastavit, upravit ve svých firemních procesech. Postupně jsem se propracovala k samotnému headhuntingu (HH). 

Když se podívám zpátky, mohla jsem už za celý život obsadit stovky pozic. Nejvíce mi sedí hledání manažerů ve financích a také i v IT, jelikož, jak jsem se již zmínila, jejich práci teoreticky rozumím.


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR