Dotaz na kvalitu kávy už pronikl i do pracovních pohovorů

Datum publikování na HitPrace.cz: 22. 11. 2021

Káva na pracovišti nikdy nebyla tak důležitá, jako dnes. Pro zaměstnance je natolik významnou součástí pracovního dne, že dotaz na kvalitní kávu zaznívá i během pohovoru na místo. Na otázky Lumíra Františáka, Sales Managera LOR Professional na téma „Káva v kanceláři“ odpovídal José Kadlec, headhunter a spoluzakladatel GoodCall a Recruitment Academy. 

 Lumír Františák: Jak startuješ své ráno? 

Je pro tebe káva jeho nezbytnou součástí? José Kadlec: Můj program je velmi flexibilní. Někdy musím vstávat v 5 ráno, jindy v 7 a v některé dny si můžu klidně přispat. Kávu si ale ke snídani vždycky dám. Ne ani tak kvůli tomu, že by mě měla nakopnout, ale prostě pro samotnou chuť kávy. Ta je důležitá. Ráno je to většinou káva s mlékem. Přes den pak zhruba 2 espressa a večer někdy decaf (kávu bez kofeinu). 

 Co jsi věděl o kávě, než jsme se potkali? 

Říká se, že programátoři mění kafe na kód a já jsem před 15 lety pracoval jako programátor celých 5 let. Kvalita kávy se v té době ještě příliš neřešila. Dnes je ale situace hodně odlišná. Nezáleží na tom, zda se jedná o IT specialisty nebo HR specialisty, káva je důležitá a její výběr podléhá podrobnému zkoumání. 

Pracuješ s HRisty, bavíte se spolu o kávě? 

Není to opomíjený benefit? Dobrou kávu a kvalitní kávový servis ocení každý zaměstnanec. Proto je to určitě i tématem např. na pracovních pohovorech. Navíc v dnešní době se často s možnými zaměstnanci dělají tzv. demo days, kdy si člověk může vyzkoušet, jaké by to bylo v dané společnosti pracovat. Tam má takový kandidát možnost si kávu vyzkoušet a ohodnotit.


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR