HR v době změny: Na co ještě čekáte? Volba role je jen na vás

Datum publikování na HitPrace.cz: 13. 9. 2021

Není prakticky žádná společnost, kterou by pandemické období určitým způsobem nezasáhlo. Strategie firem se ve většině případů výrazně mění a mění se také očekávání, procesy, účel i naplň pozic v nových podmínkách. A na to je potřeba připravit také naše lidi.


Firmy čeká v aktuální době velká transformace – strategie, systémů, pracovních rolí, firemní kultury i vedení. Očekávání lidí se přepsalo ze dne na den, cítí obavy. Vždyť i doposud funkční týmy se najednou ocitly zpět na startu a zmítají se v chaosu, kterému se snaží nějak přizpůsobit. Je potřeba si však uvědomit, že po období chaosu vždy přichází bouře a nespokojenost. Krizové řízení firem, které je nyní směřováno na udržení základních funkcí podniku pro jeho přežití, je proto nutné začít znovu orientovat i na rozvoj.


Abychom skutečně mohli zajistit stabilitu firmy a kontinuitu, potřebujeme u našich lidí znovu začít posilovat nebo budovat důvěru, aby získali jistotu i v nejisté době, porozuměli novému směru i možným rizikům. Zároveň je nutné pracovat na pochopení jejich nové role, zapojit je do změn, komunikovat a informovat otevřeně, a zmírnit tak jejich obavy a stres.



Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR