Důvody, proč byste neměli opustit práci

Datum publikování na HitPrace.cz: 10. 8. 2021
Důvody, proč byste neměli opustit práci

Možná se stala nějaká pracovní událost, kdy jste si řekli: „A dost, já končím!“ Ale ten den nemusí být dnes. I když je daná událost možná dobrým důvodem k podání výpovědi, existuje mnoho dalších důvodů, proč ve stávajícím zaměstnání zůstat.

Nemáte žádné plány

Když skončíte v práci ze dne na den, je jen málo pravděpodobné, že máte v záloze nějaký plán či dokonce možnost nového zaměstnání. Nevíte, co budete dál dělat, proto raději setrvejte ve stávajícím zaměstnání, kde máte alespoň nějakou jistotu.

Nemáte úspory

Pokud nemáte našetřeno dostatek peněz na to, abyste byli zaopatřeni, než si najdete nové zaměstnání, měli byste si to před odchodem určitě rozmyslet.

Jediným důvodem, proč zůstat v práci, kterou nenávidíte, je ušetřit několik měsíců životních nákladů, než skončíte.

Končíte jen proto, že vám někdo řekl, že byste měli

Pokud jde o ukončení práce, v konečném důsledku záleží jen na jedné osobě: na vás. Pokud o odchodu přemýšlíte jen proto, že vám ostatní řekli, že byste měli, je čas to znovu uvážit.

Nenechte se ovlivnit názory ostatních. Jen vy víte, co je pro vás skutečnosti dobré a co špatné.

Uvažujte logicky

Když se rozhodnete přece jen podat výpověď, ujistěte se, že nejste pod vlivem emocí, nýbrž uvažujte logicky a racionálně.

Sundejte si růžové brýle

Pokud uvažujete o odchodu ze zaměstnání, protože přišlo něco lepšího, zamyslete se znovu. I když je zcela možné, že tato nová příležitost bude skvělá, možná to nakonec nebude tak skvělé.

Položte si tyto otázky:

•Vyhovuje mi tato nová pozice lépe než moje současné zaměstnání?

•Je to opravdu lepší příležitost než ta, kterou mám? Proč?

•Najdu v nové práci naplnění a spokojenost?

Nekončete jen kvůli větší výplatě

Při rozhodování, zda kývnout na lepší pracovní nabídku, nenechte se zlákat jen vyšší mzdou. Peníze nemohou a neměly by být jedinými kritérii používanými k určení, zda je čas ukončit práci.




HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Martina Novotná
Copywriterka specializující se na témata spojená s pracovním trhem a personalistikou. Pro pracovní portál HitPrace.cz píše články již od roku 2017.