Toužíte po práci konzultanta? Dobře se na ni připravte

Datum publikování na HitPrace.cz: 30. 7. 2021
Toužíte po práci konzultanta? Dobře se na ni připravte

Společnosti se rozrůstají a na práci zaměstnanců jsou kladeny stále vyšší nároky. Mnoho firem postrádá odborné znalosti, zaměstnanci dokončují projekty pozdě nebo neefektivně.

Nedostatek zaměstnanců často vede k najímání neproškolených žadatelů o práci ve firmě, kteří se zaučují za pochodu. Konzultant je velmi znalý ve svém oboru a měl by dokázat nejen připravit nové pracovníky, ale také se proaktivně podílet na projektu. Pod jeho vedením se zlešuje efektivita práce.

Nemějte nasazené růžové brýle

Ačkoli se práce konzultanta považuje za všeobecně lukrativní zajímavou, je to psychicky a časově velmi náročné povolání. Na počátku své kariéry budete pracovat minimálně 60 hodin týdně, aniž byste si mohli naúčtovat vyšší odměnu.

Mějte na paměti, že nebudete mít jednoho nadřízeného, ale hodně šéfů.

Nezapomeňte na podnikatelský plán

Než začnete s konzultační praxí, musíte mít podnikatelský plán, která vás udrží na správné cestě. Proto je zásadní vypracovat zdravý podnikatelský plán, marketingový plán a finanční plán. Jakmile budou zhotovené, začnete se cítit organizovanější a sebevědomější.

Najměte si spolehlivého účetního

K úspěchu je potřeba nejen spolehlivé kolegy, ale dobrý tým okolo. Komu více byste měli více důvěřovat než svému účetnímu. Hledání schopného a spolehlivého účetního by mělo být na začátku vašeho seznamu.

Poskytnou odborné rady o vašich financích, zisku, účetních postupech a růstových plánech a zabrání vám potížím s FÚ. Najděte účetního, který je ochotný vás vzdělávat a radit vám, jak se vaše podnikání vyvíjí.

Nabídněte své služby velkým podnikům

Mnoho konzultantů dělá chybu, když se zaměřuje na malé podniky jako na své první cíle, pravděpodobně proto, že velké firmy se jeví až děsivě. Ale malé podniky mají často menší rozpočet na školení a konzultace. Zaměřte se na střední a velké podniky. Při větším rozpočtu se budete cítit uvolněněji a více ukážete své schopnosti.












HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Martina Novotná
Copywriterka specializující se na témata spojená s pracovním trhem a personalistikou. Pro pracovní portál HitPrace.cz píše články již od roku 2017.