Jak zvýšit imunitu svých zaměstnanců?

Datum publikování na HitPrace.cz: 22. 6. 2021

Všichni si uvědomujeme, že v současné době je zdraví zaměstnanců na prvním místě. Hodně firem se za poslední rok potýkalo s problémy díky nedostatku pracovníků kvůli zdraví. Jak tomu předcházet?


Poradí nám Anna Brandejs zakladatelka kliniky plastické chirurgie, stomatologie a dermatologie Brandejs Clinic a společnosti Medaprex.


Ze všech stran se na nás útočí výrazy „imunita“, „budujte imunitu“, „posilněte si imunitu“… Co to vlastně je imunita? A je opravdu tak důležitá?


Váš dobře fungující imunitní systém je to, co vás chrání před viry, bakteriemi i před závažnými onemocněními. Pro organismus je nebezpečné každé jeho oslabení. Abychom měli imunitní systém v normálu, je třeba jíst pestrou stravu, co nejméně průmyslově zpracovanou, s dostatečným obsahem různých vitamínů a minerálů, například vitamínů C, D a minerálů zinku a selenu.


Důležité je i udržení stresu v určité mezi, protože dlouhodobý, byť malý stres může významně snižovat imunitu, dokonce ji až vypínat. I pohyb přiměřený věku a kondici zlepšuje imunitní systém. Co možná nevíte je, že naopak příliš velké sportovní výkony můžou imunitu snižovat.



Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR