Jak úspěšně zavést do života změnu a udržet zdravý návyk

Datum publikování na HitPrace.cz: 14. 6. 2021

Co když se vás vaše starší já po letech zeptá: „ Co jsem pro sebe mohl před lety udělat, abych žil zdravější a naplněnější život? “

Zná to většina z nás. Život rychle běží a občas dokonce pádí. Technologie mění svět k ještě rychlejšímu a my máme pocit, že nic nestíháme. Opak je pravdou. Za den toho stihneme opravdu hodně moc. Vypravit ráno děti, pádit do práce, kde nás čeká multitaskingová smršť s poradami nebo pokud jsme na home office, tak střídáme jeden online meeting za druhým. Večer se na chvíli věnujeme rodině nebo opět práci a pak padneme do postele vysátí s pocitem, že jsme nic neudělali. A takhle každý den, týden, měsíce a roky.

A jak tento kolotoč končí stále častěji?

Jednoduše tím, že nám jednoho dne dá naše tělo jasný signál, že už dál nemůžeme tímhle způsobem žít dál. Může přijít vyhoření, které je provázeno úzkostmi, vyčerpaností, špatnou náladou, neschopností vstát z postele a jít do práce, nechutenstvím a dalšími příznaky. Inteligence našeho těla zatáhla za záchranou brzdu a řekla STOP, takhle už dál fungovat nemůžu. Podobné stavy zažilo okolo 20 % z nás a mnoho lidí k tomuto stavu směřuje. Není však nutné nechat věci zajít tak daleko.



Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR