Životopis nebo LinkedIn profil? Nejlépe obojí!

Datum publikování na HitPrace.cz: 3. 6. 2021

Pokud jsou lidé aktivní na sociální síti LinkedIn a průběžně aktualizují svůj profil, je pravděpodobné, že je personalisté zaregistrují a budou je pravděpodobně kontaktovat – bez ohledu na to, jak aktivně nové uplatnění hledají. Znamená to, že se životopis stává méně důležitým?


Poslat životopis nebo žádat přes LinkedIn?


Přihlásit se do výběrového řízení lze různými způsoby. Pokud není nutně vyžadováno zaslání životopisu, postačí reakce prostřednictvím odeslání LinkedIn profilu, s využitím funkce „Easy Apply“. Personalista si si také může najít kandidáta na LinkedIn sám, pokud jeho profil splňuje požadovaná kritéria, a to i když na žádný inzerát nereagoval.


„Zaměstnavatelé v současné době už častokrát počítají s tím, že je pro uchazeče jednodušší i rychlejší reagovat prostřednictvím LinkedIn profilu. Není tedy výjimkou, že online formuláře firem, přes které zájemci o pracovní místa mohou reagovat, už nabízí obě varianty – možnost zaslat CV nebo rovnou LinkedIn profil.“, uvádí Kristýna Králová z personálně poradenské společnosti Hays a dále vysvětluje.


Zdroj: Personalista.com
Otevřený internetový HR magazín.