INSPIROFEST: Jak vytvořit online meeting zábavný pro sebe i pro ostatní?

Datum publikování na HitPrace.cz: 18. 5. 2021

Rozvíjíme vaše lidi a váš byznys online i offline. Takto zní motto společnosti humancraft, která - lidově řečeno - naskočila do rozjetého vlaku online doby a přizpůsobila tak i všechny kurzy. Jednou z pravidelných online akcí se stal také INSPIROFEST, tentokrát zaměřený na zábavné aspekty při vedení meetingu na dálku. Pozvání přijali hosté Jiří Plátek (Workplace Design Specialist, AV MEDIA SYSTEMS) a Matěj Valvoda (Senior Trainer, Vodafone).


Dopoledním inspirativním INSPIROFESTEM na Zoomu provedl Ján Dubnička, týmový kouč, lektor a facilitátor. Hned zpočátku zaktivizoval všechny zúčastněné tím, že požádal o zapnutí kamer, o pozdrav asi 150 online přítomných naráz a o emotikon reakce, kterými měl každý vyjádřit to, jak se při pátečním ránu právě cítí. Už tímto úvodem předvedl, jak může online meeting začít.


Ale jak se na setkání s několika kolegy či zaměstnanci připravit? Co je tím zásadním, na co možná většina z nás zapomíná? A čím online meeting okořenit?


Příprava je jedním ze základních stavebních kamenů online meetingu. Je důležité předem instruovat účastníky, jak se mají připravit a jaké technologie, nástroje nebo platformy se budou používat během setkání. Připravte si skvělý úvod, témata na small talk či aktivitu na „rozhýbání”. Nezapomeňte také jako organizátor a hlavní mluvčí vybrat správné místo, odkud budete vysílat a připojte se dříve.


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR