On-line pohovor: Jak se na něj připravit?

Datum publikování na HitPrace.cz: 28. 4. 2021
On-line pohovor: Jak se na něj připravit?

Žijeme v době, kdy práce z domova se stala běžným standardem. On-line konference se staly běžnou součástí života mnoha lidí. Podobně je tomu u náborů a pracovních pohovorů. On-line pohovory jsou stejně důležité jako osobní a je potřeba se na ně řádně připravit.

Buďte připraveni

Když se chystáte na pohovor, mělo by být vaším standardem zjištění veškerých důležitých informací o společnosti. Při on-line pohovoru je to stejné. Zjistěte čím se firma konkrétně zabývá, její úspěchy a vize do budoucna.

Buďte dochvilní

Na reálném pohovoru se doporučuje být o 10 minut dříve. Při on-line schůzce to není jiné. Stihnete se včas přihlásit a zkontrolovat technologii, zda správně funguje. Mimo jiné ukážete, že nemáte problém s přesností.

Vyzkoušejte technologii

Důkladně zkontrolujte, zda vám perfektně funguje zvuk a mikrofon. Proveďte několik testů, budete mít jistotu.

Zjistěte, zda máte správně nastavenou kameru. Mějte před sebou hodně světla nechte pozadí neutrální. Personalista se zaměří na vás, ne na vaše pozadí.

Asi nejdůležitějším parametrem při on-line pohovoru je stabilní připojení k internetu. Je moudré být připojeni pomocí ethernetovému kabelu. Wi-fi může způsobit zpožděnou relaci.

Seznamte se s platformou prostřednictvím které bude on-line pohovor probíhat. Mezi nejběžnější patří Skype, Teams, GoToMeeting, Zoom.

Pečlivě vyberte pozadí

I když pozadí nijak nenarušuje váš pracovní výkon, vliv na názor náboráře rozhodně má.

Vaše zázemí by mělo být především profesionální a přehledné, bez rušivých prvků, které by mohly odvádět pozornost náborového manažera od toho, co říkáte. Pokud je vaše kancelář v obývacím pokoji nebo v ložnici se zázemím, které vypadá méně profesionálně, než byste chtěli, dělič pokojů může vytvořit profesionální pozadí pro vaše rozhovory.




HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Martina Novotná
Copywriterka specializující se na témata spojená s pracovním trhem a personalistikou. Pro pracovní portál HitPrace.cz píše články již od roku 2017.