LinkedIn: Způsob, jak zviditelnit sebe a svou práci

Datum publikování na HitPrace.cz: 12. 4. 2021
LinkedIn: Způsob, jak zviditelnit sebe a svou práci

LinkedIn je stále více skloňovaným pojmem v profesionálním světě většiny pracovních oborů. Již dávno to není platforma jen pro manažery nebo majitele společností. Profil na LinkedInu může využít každý, kdo se chce v pracovním světě zviditelnit.

Aplikace pomáhá nejen při hledání zaměstnání a zaměstnanců, ale také při navazování kontaktů s jinými profesionály ve vašem oboru.

Profil na LinkedIn

Správné vytvoření profilu může ovlivnit kariéru a profesionální úspěch.

Vytvořte si vlastní adresu URL profilu

Adresa URL LinkedIn, která obsahuje jen vaše jméno vypadá o mnoho profesionálněji než náhodná směs písmen a čísel. Nastavení URL adresy není nijak složité. Jednoduše přejděte na „Zobrazit profil“ ve vašem účtu a klikněte na „Upravit veřejný profil a URL“ a poté na „Upravit vlastní adresu URL“.

Profilovou fotografii vyberte pečlivě

Podle průzkumu LinkedInu jsou profily s profesionálně vytvořenou fotografií zobrazeny až 21krát častěji než ostatní profily. Profil s kvalitní profilovou fotografií působí důvěryhodněji, kromě toho utkví takový profil prohlížejícím snadněji v paměti.

Věnujte čas nadpisu

LinkedIn vytvoří automaticky nadpis vašeho profilu ve chvíli, kdy vyplníte své pracovní pozice. Máte však možnost nadpis přizpůsobit vašim přednostem nebo dovednostem. Pokud nadpis neupoutá pozornost prohlížejícího, je jen malá pravděpodobnost, že věnuje svůj čas prohlídce celého profilu.

Zveřejněte své dovednosti

Čím více dovedností přidáte, tím je větší šance, že si váš profil zobrazí náboráři nebo zájemci o spolupráci.

Doporučení od vašich připojení pomáhá

Doporučení od kolegy, obchodního partnera nebo klienta není nikdy na škodu. Zaměstnavatelé je považují za velmi vlivné a poskytuje jim způsob, jak se hned dozvědět více o tom, co si o vás ostatní myslí. Počet doporučení, o která můžete požádat, není nijak omezen, ale snažte si jich získat alespoň pět.






HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Martina Novotná
Copywriterka specializující se na témata spojená s pracovním trhem a personalistikou. Pro pracovní portál HitPrace.cz píše články již od roku 2017.