Šéf nemusí být personalistou, expertem na lidi ale ano

Datum publikování na HitPrace.cz: 2. 4. 2021

V oblasti vzdělávání se docela často setkáváme se zajímavým fenoménem. Ředitelé, majitelé, prostě ti nejvyšší ve firmě, chtějí proškolit a vzdělávat své zaměstnance. Jak sami říkají, personalistce nebo vedoucímu oddělení se školení o tom, jak budovat a udržet tým, bude určitě hodit. Pokud jde ale o ně samotné, často říkají, že nic takového nepotřebují. Je to opravdu tak, že šéf školení nepotřebuje?


Mezi obvyklé argumenty, proč se neúčastnit školení, patří u šéfů časové vytížení. Takový argument je naprosto logický, protože takto důležitá osoba se musí věnovat opravdu podstatným věcem a rozhodně jsou mnohé záležitosti, u kterých prostě musí být osobně. Například řešení problémů mezi odděleními, nebo schůzka s právníkem nad komplikovaným právním zádrhelem u jednoho ze zaměstnanců. To jsou důležité věci, znám je jako šéfka firmy z vlastní zkušenosti.

„Kdyby tak existovalo něco, díky čemu bychom se těmto problémům vyhnuli,“ posteskne si každý šéf.

Pojďme se podívat ještě na dva argumenty, které téměř každého ředitele, ale často i vedoucího nějakého týmu, napadnou, když má být součástí nějakého školení či kvalifikace.


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR