Jak se rodí úspěšná firma?

Datum publikování na HitPrace.cz: 29. 3. 2021

polečnost ASIANA založili manželé Šárka a Alexej Litvinovi v roce 1993. "To, že to bude cestovní agentura, resp. cestovní kancelář, byl manželův nápad", říká Šárka Litvinová, jedna z našich nejúspěšnějších podnikatelek. Dnes patří ASIANA k nejvýznamnějším společnostem na poli cestovního ruchu. Kromě úspěšného portálu Letuška.cz zajišťuje ASIANA také plnohodnotný servis pro korporátní klienty v oblasti administrativy, vzdělávání, teambuildingů, eventů atd.

Na otázku: Jak se rodí úspěšná firma?, nám pro HR News odpovídá paní Šárka Litvinová.

Od kdy řídíte firmu ASIANA?

"Ani jeden z nás jsme neměli předchozí pracovní zkušenost z tohoto oboru. Ti, kteří ji měli, například zaměstnanci leteckých společností a dvou do té doby prakticky jediných cestovních kanceláří, se začali osamostatňovat a svoje zkušenosti, kontakty i návyky využili ve vlastním podnikání. Zdálo se tedy, že pro nováčky nezbyde místo k realizaci. Nás to ale neodradilo a s vervou jsme se vrhli do bouřlivých a neznámých vod. Učili jsme se za pochodu oboru i řízení s postupem času přibývajících kolegů.


První zkušenosti jsme nabírali při organizování obchodních cest pro podnikatele, kteří hledali kontakty a uplatnění v Asii. Velkému zájmu se tehdy těšilo Thajsko, Singapur a Hongkong.


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR