7 nejnebezpečnějších pracovních míst po celém světě

Datum publikování na HitPrace.cz: 16. 3. 2021
7 nejnebezpečnějších pracovních míst po celém světě

Pokud hledáte dobrodružnější práci a uvažujete o ní z níže uvedeného seznamu, měli byste si to dvakrát rozmyslet. Mohou znít romanticky, být vzrušující a dobře placené, ale „nebezpečné“ je vystihuje nejlépe.

Rybář

Nemalujte si rybolov jako něco mírumilovného a meditativního. Rybáři mají v průměru jedno z nejnebezpečnějších zaměstnání kvůli neočekávaně špatným povětrnostním podmínkám, vadnému zařízení a nehodám spojeným s dopravou. Toto zaměstnání má jednu z nejvyšších úmrtností.

Dřevorubec

Kácení stromů je jedním z nejnebezpečnějších průmyslových odvětví, protože v tomto oboru je 20krát větší pravděpodobnost úmrtí než v kterémkoli jiném. S těžkou technikou se musíte potýkat denně. V důsledku toho dochází k většině úmrtí v důsledku poruchy zařízení a pádu stromů na pracovníky.

Těžař ropy

Být těžařem ropy na moři znamená pracovat s jednou z nejhořlavějších látek na světě. Někdy pracují 16 hodin denně nebo dokonce jedou den nebo dva bez spánku. Výbuchy požáru a oleje, utonutí a poranění určité části těla strojním zařízením jsou na seznamu nebezpečných příčin smrti.

Válečný dopisovatel

Dostat pravdu do světa je stejně důležité jako být lékařem, ale přináší to vyšší riziko. Seznam nebezpečí obsahuje únosy, mučení a smrt. Pokud jste uprostřed akce, nejste označeni jako novinář, ale jako nepřítel.

Výrobce mikročipů

Všichni máme rádi své notebooky a telefony, ale ti, kdo je vyrábějí, mají vysoké náklady. K výrobě počítačových čipů se používá řada nebezpečných chemikálií, jako je arsen. Zatímco mikročipy nepřinášejí okamžitý fatální následek, dlouhodobé účinky způsobují potrat, vrozené vady, onemocnění dýchacích cest a rakovinu.

Horský vůdce

Dobytí vysokého vrcholu hory bylo snem dostatečného počtu lidí, aby si ospravedlnilo vytvoření nového pracovního pole: horských vůdců. Jejich úkolem není jen vést cestu, ale nosit těžkou techniku nebo zásoby, být první, kdo vyzkouší nebezpečnou cestu, a nést odpovědnost za bezpečnost ostatních.

Kurýr

Překvapivě se v mnoha zemích světa považuje kurýr za vysoce nebezpečné povolání. Jen si představte, že vezete pizzu na večírek opilých lidí nebo balíček osobě, která je vzteklá a má špatnou náladu. Kurýři jsou často okradeni, přepadeni nebo oběťmi jiných zločinů.






HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Martina Novotná
Copywriterka specializující se na témata spojená s pracovním trhem a personalistikou. Pro pracovní portál HitPrace.cz píše články již od roku 2017.