Pracovní místa, která se odrazí na vaší váze

Datum publikování na HitPrace.cz: 9. 2. 2021
Pracovní místa, která se odrazí na vaší váze

Profese zahrnující vysokou úroveň stresu mají vyšší procento pracovníků, kteří mají sklony přibírat na váze. Možná budete překvapeni, která povolání jsou částečně zodpovědná za kila navíc.

Cestovní kancelář

Tito lidé se musí snažit co nejlépe uspokojit každého zákazníka při plánování a organizaci svých cest. Proces vyžaduje velký tlak a stres, protože kromě potřeb klientů vždy existují cestovní cíle, které musí cestovní kanceláře dosáhnout. Role navíc zahrnuje hodiny sezení.

Advokát

V této oblasti jsou stres a tlak běžné věci. Takže stravování kvůli úzkosti a nekontrolování porcí a počtu kalorií z něj činí jednu z prací, ze které s největší pravděpodobností přiberete.

Sociální pracovník

Stejně jako cestovní kanceláře tráví sociální pracovníci příliš mnoho hodin sezením. Často jedí u svého stolu a téměř nikdy nemají během pracovního dne příležitost zúčastnit se cvičení nebo jiných fyzických aktivit.

Učitel

Když uslyšíte slovo „učitel“, jaký obrázek vás napadne jako první? Osoba sedící u stolu, že? Učitelé někdy sedí na stole při přednáškách a veškerou administrativní práci provádějí také vsedě: příprava na hodiny, hodnocení, kontrola účasti atd.

Umělec, designér a architekt

Tato povolání jdou ruku v ruce s pružnou pracovní dobou a samostatnou prací. Jelikož se tito profesionálové většinou spoléhají na kreativitu a inspiraci, nemusí dodržovat přísné harmonogramy Totéž platí pro jejich jídlo.Jedí a pracují, kdy chtějí.

Administrativní asistent

Další sedavé zaměstnání je vždy být připraven pomáhat druhým. Práce je spojena s každodenním přílišným stresem a úzkostí, nemluvě o klasickém příkladu špatného zvyku na oběd: jíst přímo před počítačem.

Vědec

Intelektuál jde často vedle sebe s nedostatkem mobility. Tito profesionálové, kteří příliš touží dozvědět se více a objevovat nové věci, někdy zapomínají na zdravé stravovací návyky. Například v NASA podporují cvičení během pracovní doby a propagují programy proti přibývání na váze.



HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Martina Novotná
Copywriterka specializující se na témata spojená s pracovním trhem a personalistikou. Pro pracovní portál HitPrace.cz píše články již od roku 2017.