Personalista > pracovní prostředí > Platová tabulka pro rok 2021 - kolik si vyděláte, když v roce 2021 budete pracovat pro stát? www.veletrhprace.cz Platová tabulka pro rok 2021 - kolik si vyděláte, když v roce 2021 budete pracovat pro stát?

Datum publikování na HitPrace.cz: 3. 2. 2021

Pracovat pro stát nikdy nebylo tak výhodné jako v roce 2021. Nejenže neřešíte krachy jako restauratéři, vlekaři, vzdělavatelé, obchodníci a další podnikatelé ze sektoru služeb a dopravy, ale máte, na rozdíl od zaměstnanců soukromých společností jistou práci. Kolik si v této práci vyděláte, pak určuje Platová tabulka pro rok 2021, kterou Personalista.com, ostatně jako každý rok již od roku 2003, publikuje.


Platy učitelů a dalších pedagogických pracovníků závisí na jejich vzdělání (platové třídě) a délce jejich praxe v oboru (platovém stupni). Podrobnosti jsou uvedeny v nařízení vlády 341/2017 Sb. Všechny platové tabulky pro zaměstnance ve státním a veřejném sektoru, kteří pracují v pracovním poměru (na základě pracovní smlouvy). Tyto tabulky se nepoužívají pro státní zaměstnance ve služebním poměru, tedy např. pro vojáky nebo soudce.


Zdroj: Personalista.com
Otevřený internetový HR magazín.