Jak změnil rok 2020 vzdělávání v IT?

Datum publikování na HitPrace.cz: 11. 1. 2021

A ačkoliv by se někomu mohlo zdát, že to je pro naši společnost v podstatě výhra (nižší náklady, větší trh atd.), tak to není tak úplně pravda. Naše kurzy vždy vynikaly vysokou kvalitou a špičkovým technologickým zázemím. Umožňovali jsme účastníkům našich kurzů plně se soustředit a absorbovat maximum užitečných informací v našich učebnách. Asi všichni dobře víme, jak je složité udržet dlouhodobě pozornost při dálkové výuce čehokoliv. Stačí sledovat své děti při online studiu. Na jaře 2020 měly také problém s kapacitou v podstatě všechny komunikační platformy a v některých zemích nestíhala ani kapacita internetu.


Žádný mezistav, ale nový standard vzdělávání


Postupem času si všechno lépe sedlo a my se mohli více soustředit na zkvalitnění našich technologií, abychom dodali studentům co nejefektivnější školení, při kterém je zachovaná maximální interakce, lektor je kvalitně vidět i slyšet, komunikační platforma je kvalitní a stabilní a účastníci mají při studiu vzdálený přístup ke studentským pracovním stanicím (ať již přímo v našich učebnách či virtuální formou), lektor může sledovat práci studentů a v případě potíží jim se zpracováním úkolů pomoci.


Celé to vyžadovalo spoustu energie a investic, ale naše online kurzy jsou v roce 2021 na výrazně vyšší úrovni, než tomu bylo na začátku pandemie. Dlouho nám trvalo připustit si, že toto opravdu není jakýsi „mezistav“, nýbrž nový standard vzdělávání. Ačkoliv se moc těšíme na to, až k nám zase budou naši účastníci chodit opět do učeben, počítáme s tím, že některé kurzy budeme v online formě nabízet i nadále.


Zdroj: Personalista.com
Otevřený internetový HR magazín.