Storytelling: perfektní otvírák pro vaši faktickou prezentaci

Datum publikování na HitPrace.cz: 11. 1. 2021

Kdo neabsolvoval v době probíhající pandemie alespoň jedno online školení, webinář nebo konferenci, ať hodí kamenem. Sama mám za sebou už několik takových akcí, online trénink rétoriky byl nicméně můj historicky první.


Jelikož jsem už dříve absolvovala podobné tematické školení v prezenční podobě, byla jsem velmi zvědavá, jak bude probíhat trénink na dálku, který navíc reflektuje aktuální potřeby pracovníků v distančním režimu práce.


Kurz Rétorika 4.0: Mistrovství mluveného projevu v online prostředí od ICT Pro s velmi příjemnou a energickou lektorkou Pavlou Gazdíkovou je rozdělen celkem do pěti samostatných virtuálních dopoledních setkání:


    Rétorika a technika řeči

    Zvládání trémy a obav z mluveného projevu

    Příprava a struktura mluveného projevu

    Zapojení příběhu do prezentace

    Trénink prezentace projevu v online prostředí


Právě čtvrté téma setkání „Zapojení příběhu do prezentace“ bylo důvodem mé účasti na kurzu. Storytelling, jak zní originální anglický termín, se totiž v poslední době rychle popularizuje i u nás. Podle Pavly Gazdíkové však není schopnost vyprávět poutavé příběhy zdaleka jen doménou zkušených řečníků na konferencích, novinářů nebo copywriterů. Velmi efektivně může storytelling posloužit například technickým profesím, analytikům, manažerům a řadě dalších specialistů, kteří potřebují své faktické prezentace osvěžit a nadchnout publikum.


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR