Zdravé pracovní prostředí jako základní požadavek pro fungování firem ještě posílil covid-19

Datum publikování na HitPrace.cz: 5. 1. 2021

Stále více firem v posledních letech investuje do moderního pracovního prostředí, aby uspokojily rostoucí nároky zaměstnanců. Nyní vzhledem k současným rizikům nákazy onemocnění covid-19 k tomu přibývají i další hlediska.


„Aby zaměstnanci neměli obavy se vracet z home office do kancelářských budov a dalších provozů, vyžadují čisté a bezpečné prostředí, kde jsou maximálně eliminována rizika nákazy. Chtějí se ale zároveň cítit komfortně, mít dostatek zeleně či přirozeného světla. Vedle základních požadavků na hygienicky nezávadné prostředí totiž potřebují i místo, kde se budou také dobře cítit,“ říká Michal Novák ze společnosti Profesia.


Kvalita vzduchu


„V současné situaci je nezbytné co nejvíce zamezit případnému šíření virů v pracovních prostorách. V tomto směru je nejlepším řešením kvalitní vzduchotechnika, doporučujeme udržovat teplotu na 22 °C při relativní vlhkosti vzduchu 40-55 %,“ říká Radek Škrabal, provozní ředitel společnosti SSI Group, která zajišťuje správu budov různého charakteru.


V prostorách, kde vzduchotechnika není, se větrání samozřejmě nevyhneme. Také zde pomohou například čističky vzduchu. „Čističky vzduchu umějí vytvořit dýchatelnou atmosféru, ale kromě toho efektivně odfiltrují i prachové částice, které ztěžují dýchání zejména ve městech zatížených dopravou. Výkonné filtry ale také spolehlivě eliminují bakterie, viry, spory plísní a výrazně snižují i množství alergenů,“ dodává Radek Škrabal.


Zdroj: Personalista.com
Otevřený internetový HR magazín.