Jak naložit s hypotékou při ztrátě zaměstnání?

Datum publikování na HitPrace.cz: 14. 12. 2020

Stále více lidí se bojí příchodu ekonomické krize, ztráty zaměstnání a následně situace, kdy nebudou mít dostatek prostředků na splácení svých závazků. Největší hrozbu představuje riziko neschopnosti splácet hypoteční úvěry, které jsou v mnoha rodinách největší finanční zátěží. Jaká řešení se nabízí, když dojde ke ztrátě zaměstnání?


Máte rezervu?


S případnou ztrátou zaměstnání a výpadkem pravidelného příjmu se vyplatí počítat dopředu. Pokud máte finanční rezervu, která vám minimálně po dobu šesti měsíců pokryje pravidelné splátky hypotéky, můžete pokrýt výpadek příjmů z těchto zdrojů. V okamžiku ztráty zaměstnání se také podívejte, kde všude můžete ušetřit.


Využijte pojištění schopnosti splácet


Pokud ztratíte zaměstnání a máte sjednané pojištění schopnosti splácet pro případ ztráty zaměstnání, pak jednoduše využijte pojištění a splátky za vás pak platí pojišťovna.


„Pojištění schopnosti splácet pomůže v případě výpadku příjmu se splácením hypotéky, spotřebitelského úvěru, osobní půjčky, kreditní karty, kontokorentu, leasingu, ale i Peer2Peer půjček,“ říká Martin Steiner, obchodní ředitel BNP Paribas Cardif Pojišťovny.



Zdroj: Personalista.com
Otevřený internetový HR magazín.