Jak na anti-covid večírek aneb 2xO večírek

Datum publikování na HitPrace.cz: 3. 11. 2020

Letošní vánoční večírky budou velmi pravděpodobně jiné. Firemní setkání spojené s koncem starého či začátkem nového roku jsou přitom velmi důležitou součástí kultury mnoha firem. Je to významná příležitost, kdy management děkuje zaměstnancům, lidé se navzájem potkají a navážou či posílí neformální vztahy s kolegy, což podporuje jejich pracovní spokojenost.


Jak tedy na to v době rouškové, remote, distanční?


Podpořte vzájemnou pospolitost


I když je letošní rok úplně jiný a nic není jisté, nevynechávejte na přelomu akci s tím, že se nic nestane, když se kolegové neformálně neuvidí.


„Pro správně fungující tým je důležitý nejen společný cíl a vyladěné procesy, ale i vzájemné vztahy. Dobré vztahy s kolegy a vzájemná pospolitost jsou často důvodem, co týmy skutečně drží pohromadě,” říká Jan Marek, výkonný ředitel České cesty, která pro firmy vymýšlí a organizuje eventy a věnuje se zážitkovému rozvoji jednotlivců a týmů.


Dokládá to i průzkum „State of Remote Work 2020”. Podle něj pocit osamělosti patří mezi nejvýznamnější překážky práce mimo kancelář a je také jedním z důvodů, proč zaměstnanci následně častěji pracovní místo opouští. Další stejně významnou překážkou je obtížná spolupráce a komunikace při práci na dálku.


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR