Firemní lékař pro celou rodinu? Koronavirus může přespat zaměstnanecké benefity

Datum publikování na HitPrace.cz: 2. 6. 2020

Koronavirová epidemie zasáhla nejen české domácnosti, ale i česká pracoviště. Masivní a rychlý přechod na práci z domova a digitální komunikaci znamenal pro zaměstnance leckdy náročnou zkušenost, která se možná natrvalo promítne do toho, co od práce očekávají.


Flexibilní pracovní doba, homeoffice, podpora sportovních nebo kulturních aktivit – ještě v loňském roce jedny z nejoblíbenějších firemních benefitů. Dvouměsíční karanténa ale otřásla jejich smyslem. Z oblíbených „homeofficů“ se stala každodenní rutina, navíc doprovázená často řadou komplikací – třeba tím, že je vedle práce nutné zároveň vyřešit výuku dětí. Sportovní a kulturní aktivity pak v době zavřených provozů ztratily smysl úplně, v některých případech se odmlčeli i jejich provozovatelé.


S postupným návratem k normálu se sice obnovuje i možnost je začít využívat, lidé z nich ale zdaleka nemusejí být tak nadšení, jako byli před vypuknutím pandemie. Pro část lidí je zkrátka nepříjemná představa, že by cvičil v roušce nebo si nemohl dát k filmu svůj oblíbený popcorn. A pro jiné může být dokonce pozitivní samotná představa, že se po týdnech práce z domova s dětmi vrátí zpátky do své kanceláře nebo provozu, kde bude mít na práci konečně klid.


Zdroj: Personalista.com
Otevřený internetový HR magazín.