Testujeme: Motivační mapy odhalí vaše silné a slabé motivátory

Datum publikování na HitPrace.cz: 27. 1. 2020

Zatímco osobnostní testy nám říkají, jak se v určité situaci (např. na pracovišti) chováme, a hodnotí neměnné faktory naší povahy, motivační testy hovoří spíše o tom, proč tak jednáme v závislosti na aktuálních podmínkách, které se v čase mění. Právě to, a ještě více umožňují vyhodnotit tzv. Motivační mapy – v Čechách nová metoda, kterou jsem dostala příležitost vyzkoušet pod vedením certifikované koučky akreditované pro výklad map Pavly Pavlíkové z INNERGY.

Základním východiskem pro definici vaší osobní Motivační mapy je jednoduchý elektronický test, který vám zabere maximálně 15 minut a můžete jej vyplnit odkudkoliv. Srozumitelné otázky uzpůsobené do dvou hlavních tematických bloků mají škálovatelné odpovědi, které snadno zodpovíte označením preference na stupnici. Celý test můžete absolvovat v jedné z deseti jazykových variant (včetně češtiny) dle preference.

Po odeslání odpovědí systém automaticky vygeneruje a na email zašle základní zprávu s osobním hodnocením. V několikastránkovém dokumentu, který jsem sama obdržela, jsem ocenila především přehlednost, názornost a konkrétní příklady.


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR