Na mezinárodní zkoušky se připravují v pracovní době. A firma jim to platí

Datum publikování na HitPrace.cz: 3. 1. 2020

Zvyšování odborné kvalifikace svých pracovníků je nutností každé firmy, která chce patřit mezi lídry ve svém oboru. Zároveň je systém propracované podpory odborného rozvoje významným motivačním faktorem mezi stávajícími zaměstnanci i vyhledávaným benefitem pro potenciální uchazeče o práci.

Ve světě účetnictví a financí patří mezi nejprestižnější stupně odborného vzdělání, kterého lze vůbec dosáhnout, mezinárodně uznávaná kvalifikace v rámci kurzů ACCA (Association of Chartered Certified Accountants – Asociace certifikovaných účetních). Proč vůbec podporovat zaměstnance při studiu ACCA? Jaké časové a finanční nároky to na zaměstnavatele a studenty klade? A vyplatí se to?

„Máme jednoduchou filozofii, že čím více investujete do lidí, tím více se vám to vrátí,“ tvrdí Roman Pavloušek, generální ředitel Finančního centra Atlas Copco Services (Compressor Technique).

Spolupráce s vysokoškoláky je základ

Brněnské centrum sdílených služeb, které poskytuje komplexní finanční služby a podporu zákazníkům švédské průmyslové společnosti Atlas Copco pro Evropu a Severní Ameriku, se v minulých letech rapidně rozrostlo. V roce 2016 zaměstnávalo kolem 150 lidí, o pouhé tři roky později jich zde pracují přes čtyři stovky. Každým rokem přitom hodlá firma nabírat další desítky nových zaměstnanců. Při současné situaci na pracovním trhu a rekordně nízké nezaměstnanosti je jednou z cest, jak oslovit budoucí pracovníky, i spolupráce s vysokoškoláky ještě během jejich studia. 


Zdroj: Personalista.com
Otevřený internetový HR magazín.