Štěstí na baterky

Datum publikování na HitPrace.cz: 9. 10. 2019

Napadlo vás někdy, proč vlastně některé firmy zavádějí denní noclehárny, firemní lekce jógy či organizované rozcvičky? Proč instalují aplikace, které jejich zaměstnancům po určité době zamknou počítač, aby se šli alespoň na chvíli projít? Proč zajišťují, aby v jejich kancelářích bylo stále k dispozici čerstvé ovoce a jiné raw pochoutky? Proč zajišťují výuku jazyků, které jejich zaměstnanci nebudou v práci nikdy potřebovat? A proč platí mentory, kteří jejich manažerům radí, aby si každý týden dali do kalendáře večeři s manželkou?

Část firem to dělá určitě proto, že se inspirovaly jinde nebo se jich prostě několik uchazečů při pohovorech zeptalo, jestli tyto benefity nabízejí. Smysl těchto „benefitů“ je ale mnohem hlubší.

Často se poslední dobou mluví o zavádění „happiness kultury“, protože ta má pro firmy i její lidi neoddiskutovatelné benefity. Nicméně k tomu, aby lidé mohli dělat činnosti, které je i jejich firmu nakonec udělají „happy“, musejí na to mít energii. Jinými slovy: „Bez nabitých baterek není happiness.“


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR