10 doporučení pro vaši profilovou fotografii na LinkedIn

Datum publikování na HitPrace.cz: 10. 7. 2019

Profesionální image máte jen jednu. Rozhoduje o tom, zda vás bude okolí vnímat jako odborníky a budete pro něj důvěryhodní. V rámci svých kurzů a seminářů se snažím dokázat, že právě první dojem, tedy vizuální vnímání vaší osoby, hraje klíčovou roli v utváření obchodních a profesních vztahů a v konečném důsledku i vaši kariéru a osobní úspěch. V případě recruiterů pak ovlivňuje první dojem kandidátů z vaší osoby i samotné firmy zaměstnavatele. To samé je i na sociálních sítích, zejména té jedné profesní – síti LinkedIn.

Fotografie je předobrazem vašeho profesionálního já ve virtuálním světě. Právě na ni se ve valné většině případů upíná úvodní pozornost uživatele, který si otevře váš osobní profil na síti. Je proto pevnou a velmi důležitou součástí prvního dojmu.

Fotografie by měla působit především pozitivně, důvěryhodně a být také odborně vhodná. Fotografie například u jídla nebo v autě tou správnou volbou jistě není. Dokonce ani naskenovanou fotku z pasu bych vám nedoporučil. Tak co tedy? Následujících deset základních pravidel vám pomůže zvolit vhodný portrét v kontextu s vaší profesí i profesní kvalifikací:


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR