Chcete odejít ze zaměstnání, ale zaměstnavatel vám nabídl neodolatelné benefity?

Datum publikování na HitPrace.cz: 17. 6. 2019

Každého čas od času v zaměstnání něco rozčílí a zauvažuje o odchodu a hledání nové práce. 

Většina lidí do druhého dne vychladne, ale občas se tyto situace kupí, až dojde trpělivost. Ocitli jste se v takové situaci a rozhodli jste se najít nové zaměstnání, což v dnešní příznivé době není nic nereálného? Nastal den D, novou práci máte zařízenou a jdete dát výpověď. Jenže nadřízení vám učiní takovou nabídku, že ve vás začnou hlodat pochybnosti, zda děláte správně. Jak se správně rozhodnout?

Konkrétní důvody vašeho odchodu

Existují dva typy lidí, kteří dávají výpovědi z určitých důvodů nespokojenosti. První typ s výpovědí vyhrožuje každou chvíli. Otevřeně se domáhá svých požadavků, ať už je to zvýšení platu, kvalitnějšího pracovního prostředí nebo pomůcek potřebných k výkonu práce. Důvodů může mít mnoho. Druhá skupina lidí neřekne nic a všechnu svou frustraci ze špatného zaměstnání si nosí domů. Při podání výpovědi jsou nadřízení mnohdy překvapení. Často na požadavky přistoupí a zaměstnanec zůstane. Při podání výpovědi u první skupiny zaměstnanců, zaměstnavatelé také ve většině případů na požadavky přistoupí, ale už se musíte ptát, proč to najednou jde? Proč to nešlo předtím? 

Potřebujete více peněz?

Jsou hlavním důvodem odchodu peníze? Pokud vám nový zaměstnavatel nabídl více peněz a vaše nízké finanční ohodnocení je důvodem odchodu, nemáte důvod nadále zůstávat.

Toužíte po kariérním růstu?

Ve vašem stávajícím zaměstnanání se nemáte kam dál posunout a nový zaměstnavatel vám nabízí lukrativnější místo s možností dalšího postupu? Pokud je to vaším cílem, je to skvělá příležitost.

Nepodceňujte work-life

Nepodřizujte svůj život jen práci. Přestane vás naplňovat, pokud kvůli ní budete zanedbávat rodinu, přátele a rodinu.

Nezapomínejte na důvody svého odchodu

Pokud vás nabídka vašeho stávajícího zaměstnavatele zaujme, nikdy nezapomínejte na důvody podání výpovědi. Podle průzkumů je až 80% zaměstnanců během jednoho roku propuštěno a již ve chvíli stáhnutí výpovědi si zaměstnavatel hledá náhradu.


HitPrace.cz
Platforma pro spojení zaměstnavatelů s uchazeči o zaměstnání.

Autor článku: Petra Hornová