Jak díky vysoké finanční gramotnosti zvýšit stabilitu a produktivitu zaměstnanců

Datum publikování na HitPrace.cz: 23. 4. 2019

Ve škole jsme se naučili mnohému, ale na finanční gramotnost se zcela zapomnělo! Jen si zkuste vzpomenout, kdy jste naposledy použili integrály nebo odmocniny. Já osobně pouze ve škole a to už je pěkná řádka let. A kdy jste naposledy použili peníze, platební kartu nebo nejnovější služby Apple Pay či Google Pay? A teď ruku na srdce. Co vás o penězích škola naučila?

Troufám si říct, že vůbec nic!

Absence finančního vzdělávání nás často stojí nemalé peníze a doplácí na to i zaměstnavatelé. Mnohdy si neuvědomují, jak velký vliv má na práci personalistů.  A nemluvím zde jen o pracovnících výroby nebo skladů, ale týká se to i vysokoškolsky vzdělaných. Vždyť ani na VŠ se finanční gramotnost nevyučuje, takže se učíme až v životě systémem pokus omyl a často je to velmi drahá škola.

Připravil jsem pro vás 3 konkrétní případy ze 6, kdy vysoká finanční gramotnost zaměstnanců usnadňuje personalistům život. Tyto i další témata najdete v dopoledním programu pro personalisty, kde si povídáme, inspirujeme se a vzájemně si předáváme zkušenosti.


Zdroj: HR News
Zprávy a novinky z HR