Většina lidí snídá doma, ale nabídka kvalitního jídla na pracovišti je dobrým benefitem

Datum publikování na HitPrace.cz: 9. 4. 2019

Snídaně je pokládána za nejdůležitější jídlo dne, na tom se shodne většina výživových poradců i „babičkovských“ rad. Jak ale snídáme ve skutečnosti? Překvapivě velká čas lidí si čas na důkladnou snídani doma udělá. Stoupá ale i obliba gastronomických benefitů na pracovišti.

Je nebo není snídaně důležitá?

Teze, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, je v nás hluboko zakořeněná. Dodá nám dostatek energie a nastartuje metabolismus. Říká se, že lidé, kteří pravidelně snídají, nemívají takové problémy s váhou jako ti, kteří snídani vynechávají. Snídaně zažene pocit hladu, brzký příjem kalorií nastartuje metabolismus a tělo se udrží v rovnováze až do oběda. Také zvýší schopnost soustředit se, zejména u dětí a mladých. Prospěšnost snídaně potvrzují i mnohé výzkumy, které ukazují, že mezi snídajícími je méně obézních lidí, stejně jako pacientů nemocných diabetes.

Proti tomu stojí tvrzení, že glorifikace snídaně je důsledkem marketingové kampaně výrobců obilných lupínků a masivně se o ní začalo hovořit až ve 40. letech dvacátého století. Ve středověku prý byla snídaně výsadou bohatých a pravidelněji začali lidé snídat až po nástupu průmyslové revoluce a přestěhování většiny populace do měst. 


Zdroj: Personalista.com
Otevřený internetový HR magazín.