Stravování se zásadně změnilo. Obědváme častěji, chceme lehčí jídla, ale také spěcháme

Datum publikování na HitPrace.cz: 4. 4. 2019

Stravování se za posledních deset let výrazně změnilo. Zejména obědváme mnohem častěji, než jsme byli v minulosti zvyklí. Každý pracovní den si oběd dopřeje sedm z deseti Čechů, o plných čtrnáct procent více než v roce 2009. Druhou nejvýznamnější změnou pak je, že se mnohem méně přejídáme a naopak hledáme nutričně vyvážená jídla. Trend zdravějšího stravování je přitom jasně patrný i v dalších evropských zemích. Vyplývá to z velkého mezinárodního průzkumu stravovacích návyků s názvem FOOD, který před deseti lety iniciovala společnost Edenred ve spolupráci s Evropskou unií. 

Ještě před deseti lety bylo lidí , kteří se chtěli hlavně hodně najíst, o poznání více než těch, kteří naopak hleděli na to, aby byl jejich oběd vyvážený. „Dnes je situace naprosto opačná. Velkou porci vyžaduje k obědu čtvrtina konzumentů a naopak 44 procent žádá lehčí jídla,“ říká manažerka programu FOOD ze společnosti Edenred Michaela Číhalíková. 


Zdroj: Personalista.com
Otevřený internetový HR magazín.


Poslední vybrané články na HitPrace.cz

Člověk a stroj: DB Schenker zkoumá nové koncepty automatizace a vzájemné spolupráce
10. 12. 2019

V DB Schenker jde rozvoj lidských zdrojů ruku v ruce s rozvojem logistického odvětví. Není se tedy co divit, že se pozornost zaměřuje i na inovace a digitalizaci v personalistice. Aby společnost mohla reagovat na současné trendy a... Přečíst více

Díky práci na dálku si mohou software developeři vydělat výrazně více
9. 12. 2019

„Remote work“, neboli práce na dálku, je nastupujícím trendem, který se nevyhnul ani Česku. Díky němu si mohou odborníci v oblasti IT vydělat až 3krát více. Potřebují k tomu především časovou flexibilitu, plynulou angličtinu a... Přečíst více

Nestíháte přípravy na Vánoce? Máme pro vás řešení
9. 12. 2019

S tím, jak se kalendář překlopil z upršeného listopadu do adventního měsíce prosince, nastává nám všem hektické období. Místo toho, aby v dnešní době byl advent časem ke zklidnění a setkávání se s přáteli, honíme se od... Přečíst více

Dvě pětiny učňů pracují po škole mimo svůj obor. Rozšířená realita pomáhá řešit nedostatek pracovníků
5. 12. 2019

Průmyslové firmy v Česku našly nový způsob, jak zmírnit dlouhodobý nedostatek zaměstnanců v době, kdy dvě pětiny učňů pracují po škole mimo svůj obor a je stále složitější udržet přirozenou generační výměnu v... Přečíst více

Lidé investují našetřené zaměstnanecké benefity do Ježíška
4. 12. 2019

Podobně jako se do konce roku musí dočerpat dovolená, svoji platnost mají i zaměstnanecké benefity. Výhodou je, že se dají skvěle využít pro pořízení vánočních dárků nebo zmírnění předvánočního stresu. Podle údajů Sodexo... Přečíst více