Stravování se zásadně změnilo. Obědváme častěji, chceme lehčí jídla, ale také spěcháme

Datum publikování na HitPrace.cz: 4. 4. 2019

Stravování se za posledních deset let výrazně změnilo. Zejména obědváme mnohem častěji, než jsme byli v minulosti zvyklí. Každý pracovní den si oběd dopřeje sedm z deseti Čechů, o plných čtrnáct procent více než v roce 2009. Druhou nejvýznamnější změnou pak je, že se mnohem méně přejídáme a naopak hledáme nutričně vyvážená jídla. Trend zdravějšího stravování je přitom jasně patrný i v dalších evropských zemích. Vyplývá to z velkého mezinárodního průzkumu stravovacích návyků s názvem FOOD, který před deseti lety iniciovala společnost Edenred ve spolupráci s Evropskou unií. 

Ještě před deseti lety bylo lidí , kteří se chtěli hlavně hodně najíst, o poznání více než těch, kteří naopak hleděli na to, aby byl jejich oběd vyvážený. „Dnes je situace naprosto opačná. Velkou porci vyžaduje k obědu čtvrtina konzumentů a naopak 44 procent žádá lehčí jídla,“ říká manažerka programu FOOD ze společnosti Edenred Michaela Číhalíková. 


Zdroj: Personalista.com
Otevřený internetový HR magazín.


Poslední vybrané články na HitPrace.cz

Lidé nechtějí pracovat jako stroje na povel, chtějí do práce vkládat i kus sebe
19. 4. 2019

Doporučujeme zhlédnout zajímavé video:Kateřina Lukášová je HR ředitelkou společnosti Sazka.Ve společném rozhovoru hovoří o tom, jak a čím se dá změnit k lepšímu management a HR ve firmě, o její transformaci, fluktuaci lidí a... Přečíst více

Jak se naučit říkat laskavé „NE“
18. 4. 2019

Znáte situaci, že vás kolega požádá v práci o pomoci, nadřízený o přesčas, partner o odvoz na sraz a maminka s tátou o účast na nedělním obědě právě tento víkend? Vy už ve všech případech máte naplánovaný svůj program,... Přečíst více

Reportáž: Chcete agilní týmy? Naučte je větší otevřenosti, spolupráci a umění chybovat
17. 4. 2019

V dnešním nestálém podnikatelském prostředí se všichni snažíme rychle přizpůsobit, inovovat a měnit zaběhlé postupy. Ve výsledku se ale vlastně často bojíme samotný krok ke změně vůbec podniknout. Pozitivní přístup, namísto... Přečíst více

Trpíte v práci „ponorkovou nemocí“? Víme, jak na ni
15. 4. 2019

Rozčiluje vás neustále cvakající propiska od vedlejšího stolu v kanceláři? Neustále pohvizdující kolega vás doslova přivádí k šílenství? Sociální alergie – laicky ponorková nemoc – je celkem běžná v každém menším... Přečíst více

Šaty na míru i změna podoby elektronického nakupování
14. 4. 2019

Individualizace nabídky pro jednotlivé zákazníky, výroba na míru, přechod od jednotné nabídky globálních gigantů ke specialicovaným shopům dodávajícím na zakázku. Tak může vypadat budoucnost prodeje využívající umělou... Přečíst více