Stravování se zásadně změnilo. Obědváme častěji, chceme lehčí jídla, ale také spěcháme

Datum publikování na HitPrace.cz: 4. 4. 2019

Stravování se za posledních deset let výrazně změnilo. Zejména obědváme mnohem častěji, než jsme byli v minulosti zvyklí. Každý pracovní den si oběd dopřeje sedm z deseti Čechů, o plných čtrnáct procent více než v roce 2009. Druhou nejvýznamnější změnou pak je, že se mnohem méně přejídáme a naopak hledáme nutričně vyvážená jídla. Trend zdravějšího stravování je přitom jasně patrný i v dalších evropských zemích. Vyplývá to z velkého mezinárodního průzkumu stravovacích návyků s názvem FOOD, který před deseti lety iniciovala společnost Edenred ve spolupráci s Evropskou unií. 

Ještě před deseti lety bylo lidí , kteří se chtěli hlavně hodně najíst, o poznání více než těch, kteří naopak hleděli na to, aby byl jejich oběd vyvážený. „Dnes je situace naprosto opačná. Velkou porci vyžaduje k obědu čtvrtina konzumentů a naopak 44 procent žádá lehčí jídla,“ říká manažerka programu FOOD ze společnosti Edenred Michaela Číhalíková. 


Zdroj: Personalista.com
Otevřený internetový HR magazín.


Poslední vybrané články na HitPrace.cz

Trendy roku 2020 ve zdravotnictví? Moderní terapie, umělá inteligence a strojové učení
20. 2. 2020

Co nás čeká v roce 2020 v oblasti zdravotnictví? Moderní terapie a buněčné a genové technologieSektor genových a buněčných terapií zažívá významný růst a v posledních deseti letech přináší zásadní změnu v léčbě.... Přečíst více

Uplatnění po mateřské? Zkrácené úvazky jsou, jen se nebát zeptat
20. 2. 2020

Česko je země dvou paradoxních extrémů. Má nejdelší rodičovskou dovolenou na světě a k tomu nejvíc pracujících matek starších dětí. Příčinou je významný nedostatek nabídky zkrácených pracovních úvazků v Česku. Výjimkou... Přečíst více

Naučte se předcházet stížnostem díky ověřeným technikám
19. 2. 2020

Je lehké říct si – až se změní ten druhý / ti druzí, pak i já se k nim budu chovat jinak. Pokud však budete čekat na to, až se změní ti druzí, může to být dlouhé čekání. Popravdě se nemusíte dočkat vůbec.Pamatujte –... Přečíst více

HR Manažer – moderní akademie personalistiky v širších souvislostech
18. 2. 2020

Mít ve firmě kvalitního personalistu, který své znalosti a dovednosti dokáže využít v podmínkách organizace, její firemní kultury a celého byznysového prostředí, je klíčem pro úspěšné fungování a podnikání organizace. Není... Přečíst více

Firma není manželka aneb Proč v podnikání nespoléhat na srdce
16. 2. 2020

Vášeň pro věc je pro podnikatele důležitým motivátorem, který je žene kupředu. Pokud ale chcete podnikat jen kvůli tomu, abyste se mohli věnovat své oblíbené činnosti, může vás nakonec čekat velké rozčarování. Láska k dané... Přečíst více